Autor:

Mrkvová polévka pikantní

Střední
Ingredience
Mrkev
větší
3 ks
Zázvor
čerstvý
30 g
Cibule
menší
1 ks
Máslo 2 lžíce
Vývar 1,5 l
Cukr 1/2 lžička
Sůl 1/2 lžička
Muškátový květ 1 špetka
Světlá jíška  
Zakysaná smetana 2 lžíce
Bylinky
čerstvé sekané - petrželka, pažitka, koriandr
 
Houska
osmažené kostičky - nebo opečené tousty
 
Parmazán
jemně strouhaný
 

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Mrkev, cibuli a zázvor očistíme, omyjeme, nakrájíme na kolečka a osmažíme na másle. Podlijeme částí vývaru a vaříme doměkka.

Měkkou zeleninu rozmixujeme dohladka a přilijeme zbytek vývaru. Do polévky ve varu přidáme jíšku, až máme krémovitou konzistenci. Za stálého míchání přidáme smetanu, špetku muškátového květu, cukr a dosolíme dle chuti. Ještě chvíli provaříme.

Dáme na talíře, posypeme okraje talíře bylinkami, do středu dáme smažené houstičky a lehce posypeme parmezánem.

Do polévky nepřidávejte žádné jiné koření, je dost pikantní díky zázvoru.

Tato polévka je výborná a nemusíte se ji stydět podávat i při slavnostní příležitosti.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Reklama
Cizrnová polévka s citronovou kůrou a ricottou Sváteční menu pro přátele po italsku Články z

Komentáře k receptu: Mrkvová polévka pikantní

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web