Mrkvová polévka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mrkev Najemno nastrouhané
    • 1
      l zeleninový vývar
    • hrubá mouka
    • chilli
    • smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji dozlatova orestujeme nastrouhanou mrkev. Zaprášíme hrubou moukou a těsně před koncem přidáme dle chuti chilli. Vše přendáme do vroucího vývaru a necháme provařit. Dochutíme. Polévka by měla být přiměřeně husté konzistence, kdy převládá mrkev, ne mouka.
2
**Podáváme:** vrch polévky můžeme zdobit kopečkem smetany a doplnit chlebovými krutonky.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Alenka Aová
    Alenka Aová |

    29. 12. 2006 16:54

    Dělám podobnou verzi, nastrouhanou mrkev (či co dům dal -celer,i petržel) podusím na oleji nebo másle nebo sádle, zaliju vodou a chvilku vařím.Na zahuštění se můžou přidat i nudle.Když je doma plechovka steril.fazolí,tak ji tam takynakonec vražte :-)

  • Eva Hromadová
    Eva Hromadová |

    29. 12. 2006 09:04

    Vařím obdobnou polévku, jen místo chilli tam strouhám muškátový oříšek a obvykle jeste trosku prisladim.