Autor:

Mrkvová polévka

Střední
Ingredience
Mrkev
Najemno nastrouhané
500 g
Zeleninový vývar 1 l
Hrubá mouka  
Chilli  
Smetana  

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Na oleji dozlatova orestujeme nastrouhanou mrkev. Zaprášíme hrubou moukou a těsně před koncem přidáme dle chuti chilli. Vše přendáme do vroucího vývaru a necháme provařit. Dochutíme. Polévka by měla být přiměřeně husté konzistence, kdy převládá mrkev, ne mouka.

Podáváme: vrch polévky můžeme zdobit kopečkem smetany a doplnit chlebovými krutonky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Bryndzové pirohy Vyzkoušejte speciality ze slovenské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Mrkvová polévka

Komentáře

  1. Alenka Aová   29.12.2006 | 16:54 | reagovat |

    Dělám podobnou verzi, nastrouhanou mrkev (či co dům dal -celer,i petržel) podusím na oleji nebo másle nebo sádle, zaliju vodou a chvilku vařím.Na zahuštění se můžou přidat i nudle.Když je doma plechovka steril.fazolí,tak ji tam takynakonec vražte :-)

  2. Eva Hromadová   29.12.2006 | 9:04 | reagovat |

    Vařím obdobnou polévku, jen místo chilli tam strouhám muškátový oříšek a obvykle jeste trosku prisladim.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web