Autor:

Mrkvová placka

Střední
Placka
Hladká mouka 300 g
Mrkev 250 g
Prášek do pečiva 1 balení
Ztužený tuk
(100% tuku)
250 g

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky

Na vále zpracujeme uvedené ingredience na vláčné těsto - tuk nechám trochu rozpustit, aby se lépe těsto zpracovávalo. Dáme na chvíli do chladničky a mezitím připravíme tvarohovou náplň. Rozmícháme tvaroh se žloutky, moučkovým cukrem a přidáme rozinky dle chuti. Z těsta vyválíme 2 placky. Na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech dáme jednu placku, navršíme náplň a opatrně přikryjeme druhou plackou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Povrch stačí pouze pocukrovat. Krájíme až po vychladnutí, jinak náplň poteče.

Placka je opravdu dobrá, vláčná a pokud vydrží, dá se jíst i další dny. Nelekejte se - do těsta se opravdu nedává ani cukr ani vejce! Placku vlastně osladí tvarohová náplň.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Mrkvová placka

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web