Mrkvová buchta z Austrálie

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 2
      hrnek mouka
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      lžička bi-soda (baking soda)
    • 2
      lžička skořice
    • 1
      sůl
    • 2
      hrnek moučkový cukr
    • 1
      hrnek rostlinný olej
    • 4
      ks vejce
    • 2
      hrnek mrkev strouhaná
    • 250
      g ananas drcený (scezený)
    • 1
      hrnek ořechy pecan nebo vlašské
  • Poleva
    • 125
      g máslo (Margarín)
    • 250
      g cream cheese
    • 500
      g moučkový cukr
    • 1
      lžička vanilkový extrakt

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mísy prosejeme mouku, kypřící prášek, sodu a přidáme skořici, sůl a cukr. Promícháme a přidáme olej a vejce.
2
Pořádně umícháme a pak přidáme mrkev, ananas a ořechy. Těsto nalejeme do připravené formy.
3
Pečeme asi 40 min. na 180 °C.
4
Poleva: máslo (margarín), sýr a vanilkový extrakt utřeme a pak pomalu přidáváme po troškách cukr. Tímto se potře prochladlá buchta.
Zařazení: Moučníky Buchty
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Blanka V.
    Blanka V. |

    3. 3. 2008 09:04

    Petro, poprvé jsem měla strach, že je těsta málo a pekla jsem v pekáči. Buchta byla poměrně dost vysoká(5-6cm). Podruhé jsem pekla v normálním plechu a bylo to akorát. Pro nás je hodně sladká a mastná, tak dávám jen 1 hrnek cukru a místo hrnku oleje jen půl hrnku oleje+půl hrnku šťávy z ananasu. Zkusila jsem místo pr.do peč. dát pr. do perníku a část mouky celozrnné-taky moc dobré.

  • Petra
    Petra |

    12. 2. 2008 22:13

    Do jak velke formy nebo pekacku testo davate? Na klasicky velky plech nebo mam pouzit mensi? Dala by se pouzit i dortova forma nebo kulata forma na kolac o prumeru 28 cm? Predem dekuju za radu.

  • Lenka
    Lenka |

    30. 10. 2007 13:43

    prosím vás, jakou mouku bych měla použít?

  • Monika2
    Monika2 |

    14. 2. 2007 22:07

    Tohle je fakt dobrota!!! Vždy dělám půlku s polevou a půlku bez-obě varianty mají u nás své přívržence. Poprvé jsme byli všichni moc překvapení, jak je dobrá. Teď už se stala stálicí ke kafíčku.

  • possum *
    possum * |

    14. 2. 2007 13:57

    Ivano, jsem rada, ze chutnala.:-) Jak jsem tu jiz jednou psala, nikoho zatim nezklamala. Nepisu tu recepty, ktere nejsou dobre. Byla by to ztrata meho, i ostatnich, casu.;-)

  • Ivana C.
    Ivana C. |

    13. 2. 2007 12:08

    Strašně dobrá! Polila jsem čokoládovou polevou, bomba!

  • Barbora Polakova
    Barbora Polakova |

    18. 1. 2007 21:34

    Ja som robila tiez bez polevy, buchta je vynikajuca aj bez nej.

  • possum *
    possum * |

    18. 1. 2007 13:07

    Gabino, abych se priznala, ja osobne tu polevu nikdy nedelala, jen tu buchtu. Nejak mi staci bez polevy.Co se cukru tyce, neni ho moc, protoze mouckovy cukr je tu dvoji. Takze asi zkus dat min.

  • possum *
    possum * |

    18. 1. 2007 13:03

    Barbora, jsem rada, ze ti chutnala. Zatim nikoho nezklamala. :-))

  • Gábina Houšková
    Gábina Houšková |

    18. 1. 2007 09:26

    Není v té polevě nějak moc cukru? Půl kila se mi zdá moc

  • Barbora Polakova
    Barbora Polakova |

    17. 1. 2007 23:12

    Vyskusala som z tohto netu vsetky mrkvove buchty, ale tato rozhodne vedie, uplna fantazia!!!!!!Mala som z nej az hrce za usami.Super recept,dakujem autorke vsetky recepty mi od nej hrozne chutia.