Autor:

Mrkvová buchta z Austrálie

Střední
Těsto
Mouka 2 hrnek
Prášek do pečiva 2 lžička
Bi-soda
(baking soda)
1 lžička
Skořice 2 lžička
Sůl
Moučkový cukr 2 hrnek
Rostlinný olej 1 hrnek
Vejce 4 ks
Mrkev
strouhaná
2 hrnek
Ananas
drcený (scezený)
250 g
Ořechy
pecan nebo vlašské
1 hrnek
Poleva
Máslo
(Margarín)
125 g
Cream cheese 250 g
Moučkový cukr 500 g
Vanilkový extrakt 1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Do mísy prosejeme mouku, kypřící prášek, sodu a přidáme skořici, sůl a cukr. Promícháme a přidáme olej a vejce.

Pořádně umícháme a pak přidáme mrkev, ananas a ořechy. Těsto nalejeme do připravené formy.

Pečeme asi 40 min. na 180 °C.

Poleva: máslo (margarín), sýr a vanilkový extrakt utřeme a pak pomalu přidáváme po troškách cukr. Tímto se potře prochladlá buchta.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
5 6 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 6x)
Valentýnské pokušení ke kávě i čaji Články z

Komentáře k receptu: Mrkvová buchta z Austrálie

Komentáře

  1. Blanka V.   03.03.2008 | 9:04 | reagovat | závadný

    Petro, poprvé jsem měla strach, že je těsta málo a pekla jsem v pekáči. Buchta byla poměrně dost vysoká(5-6cm). Podruhé jsem pekla v normálním plechu a bylo to akorát. Pro nás je hodně sladká a mastná, tak dávám jen 1 hrnek cukru a místo hrnku oleje jen půl hrnku oleje+půl hrnku šťávy z ananasu. Zkusila jsem místo pr.do peč. dát pr. do perníku a část mouky celozrnné-taky moc dobré.

  2. Petra   12.02.2008 | 22:13 | reagovat | závadný

    Do jak velke formy nebo pekacku testo davate? Na klasicky velky plech nebo mam pouzit mensi? Dala by se pouzit i dortova forma nebo kulata forma na kolac o prumeru 28 cm? Predem dekuju za radu.

  3. Lenka   30.10.2007 | 13:43 | reagovat | závadný

    prosím vás, jakou mouku bych měla použít?

  4. Monika2   14.02.2007 | 22:07 | reagovat | závadný

    Tohle je fakt dobrota!!! Vždy dělám půlku s polevou a půlku bez-obě varianty mají u nás své přívržence. Poprvé jsme byli všichni moc překvapení, jak je dobrá. Teď už se stala stálicí ke kafíčku.

  5. possum *   14.02.2007 | 13:57 | reagovat | závadný

    Ivano, jsem rada, ze chutnala.:-) Jak jsem tu jiz jednou psala, nikoho zatim nezklamala. Nepisu tu recepty, ktere nejsou dobre. Byla by to ztrata meho, i ostatnich, casu.;-)

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web