Autor:

Mrkvová buchta z Austrálie

Střední
Těsto
Mouka 2 hrnek
Prášek do pečiva 2 lžička
Bi-soda
(baking soda)
1 lžička
Skořice 2 lžička
Sůl
Moučkový cukr 2 hrnek
Rostlinný olej 1 hrnek
Vejce 4 ks
Mrkev
strouhaná
2 hrnek
Ananas
drcený (scezený)
250 g
Ořechy
pecan nebo vlašské
1 hrnek
Poleva
Máslo
(Margarín)
125 g
Cream cheese 250 g
Moučkový cukr 500 g
Vanilkový extrakt 1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Do mísy prosejeme mouku, kypřící prášek, sodu a přidáme skořici, sůl a cukr. Promícháme a přidáme olej a vejce.

Pořádně umícháme a pak přidáme mrkev, ananas a ořechy. Těsto nalejeme do připravené formy.

Pečeme asi 40 min. na 180 °C.

Poleva: máslo (margarín), sýr a vanilkový extrakt utřeme a pak pomalu přidáváme po troškách cukr. Tímto se potře prochladlá buchta.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
5 6 5 1
Sýrové fondue Fondue - společenská záležitost Články z

Komentáře k receptu: Mrkvová buchta z Austrálie

Komentáře

  1. Blanka V.   03.03.2008 | 9:04 | reagovat |

    Petro, poprvé jsem měla strach, že je těsta málo a pekla jsem v pekáči. Buchta byla poměrně dost vysoká(5-6cm). Podruhé jsem pekla v normálním plechu a bylo to akorát. Pro nás je hodně sladká a mastná, tak dávám jen 1 hrnek cukru a místo hrnku oleje jen půl hrnku oleje+půl hrnku šťávy z ananasu. Zkusila jsem místo pr.do peč. dát pr. do perníku a část mouky celozrnné-taky moc dobré.

  2. Petra   12.02.2008 | 22:13 | reagovat |

    Do jak velke formy nebo pekacku testo davate? Na klasicky velky plech nebo mam pouzit mensi? Dala by se pouzit i dortova forma nebo kulata forma na kolac o prumeru 28 cm? Predem dekuju za radu.

  3. Lenka   30.10.2007 | 13:43 | reagovat |

    prosím vás, jakou mouku bych měla použít?

  4. Monika2   14.02.2007 | 22:07 | reagovat |

    Tohle je fakt dobrota!!! Vždy dělám půlku s polevou a půlku bez-obě varianty mají u nás své přívržence. Poprvé jsme byli všichni moc překvapení, jak je dobrá. Teď už se stala stálicí ke kafíčku.

  5. possum *   14.02.2007 | 13:57 | reagovat |

    Ivano, jsem rada, ze chutnala.:-) Jak jsem tu jiz jednou psala, nikoho zatim nezklamala. Nepisu tu recepty, ktere nejsou dobre. Byla by to ztrata meho, i ostatnich, casu.;-)

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web