Mrkvous

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g tuk
    • 1
      prášek do pečiva
    • 200
      g mrkev (Jemně strouhaná)
    • 250
      g hrubá mouka
    • 250
      g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zpracujeme v těsto, dáme na chvíli do chladu. Rozdělíme na 4 díly a zpracujeme jako klasický štrůdl. Před pečením potřeme tukem nebo bílkem. Pečeme dozlatova asi 20-30 minut.
Zařazení: Moučníky Záviny
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T |

    4. 10. 2011 10:24

    Opraveno, díky...

  • recepty73
    recepty73 |

    4. 10. 2011 09:24

    ...dlouho jsem ho nedělal, je výborný, plním jablky, kokosem, ořechy, skořicí a rozinkami v rumu... , zařadil bych raději do moučníků - závinů, než do pokrmů ;-)

  • Věra z Dc
    Věra z Dc |

    18. 2. 2008 08:24

    Jejej, paní Lado, koukám, že je tento recept pod - pokrmy ze zeleniny, ale on je to klasický štrůdl, no s trošikou mrkve :-)) mozná by to chtělo přehodit do jiné kategorie ? (dostala jsem tento recept od sousedky pod tímto názvem)

  • Věra
    Věra |

    8. 8. 2006 14:52

    Trošku jsem zaspala ..... tak tedy : jemně strouhanou mrkev zpracujeme do těsta, které je krásně zabarvené od mrkvičky a pak plníme strouhanými jablky s rozinkami no jako obyč. štrudl. Je to opravdu výborný jednoduchý recept

  • Alice Gabrielová
    Alice Gabrielová |

    3. 3. 2004 09:58

    Paní Věro, není mi jasné, jestli se mrkev přidává do těsta nebo slouží jako náplň. Poradíte mi?