Mrkev z Quercy

Hodnocení:

Moje:

20 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg mrkev
    • 1
      ks jarní cibulka
    • 4
      lžíce petrželka
    • 2
      lžíce ocet
    • 6
      lžíce olivový olej
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mrkev očistíme a nastrouháme najemno. Cibulku nasekáme rovněž najemno a smícháme s mrkví a petrželkou. Přidáme sůl, pepř, ocet (lepší je vinný) a olivový olej. Vše dobře promícháme, směs musí při míchání vydávat mlaskavý zvuk. Pokud takový zvuk neslyšíme, je třeba přidat olej, někdy i ocet. Zejména déle skladovaná mrkev totiž bývá sušší než čerstvá.
Zařazení: Pokrmy Saláty

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.