Autor:

Mrkev s rýži, ricottou a rozmarýnem

Snadné
Porce: 2
Ingredience
Mrkev
cca
400 g
Rýže Parboiled
pokud mozno celozrnna ( neni podminkou)
140 g
Šalotka 2 ks
Ricotta 250 g
Mléko 100 ml
Vejce 2 ks
Strouhaný parmazán
cca, muze byt i vice
5 lžíce
Česnek 1 stroužek
Rozmarýn
1 snitka
 
Šalvěj
nekolik listku
 
Panenský olivový olej  
Mrkev s rýži, ricottou a rozmarýnem

Postup přípravy:

Rýži vložíme do většího množství osolené vroucí vody a vaříme téměř doměkka. Mrkev očistíme a nastrouháme na hrubším struhadle (jako okurku na salát). Když je rýže téměř uvařena, přidáme nastrouhanou mrkev a vše vaříme ještě pár minut (mrkev nesmí být úplně měkká). Slijeme a necháme vychladnout.

Šalotku a česnek nakrájíme nadrobno a osmažíme na troše oleje. Ricottu smícháme s vejci, mlékem, 3 lžícemi parmezánu, osolíme a promícháme. Zhruba 3/4 směsi přimícháme k mrkvi s rýží, přidáme osmaženou šalotku s česnekem, přilejeme 3 lžíce oleje, přisypeme nadrobno nakrájené jehličky rozmarýnu, nadrobno natrhanou šalvěj, připadně ještě osolíme a promícháme.

Pekáček vymažeme olejem, poklademe mrkvovou směsí, naneseme zbylou ricottu, zasypeme 2 lžícemi parmezánu, pokapeme olejem a dáme zapect do předehřáté trouby na 200°C po dobu 20 minut cca. Podáváme jako samostatný chod.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Vejce natvrdo 4x jinak Články z

Komentáře k receptu: Mrkev s rýži, ricottou a rozmarýnem

Komentáře

  1. Gorik   28.09.2011 | 19:15 | reagovat | závadný

    Mnamka je ten pokrm. ;-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web