Autor:

Mřížkový koláč s jablky II.

Střední
Ingredience
Hladká mouka 400 g
Cukr
Mletý cukr
180 g
Tuk 180 g
Mléko 70 ml
Vejce
Prášek do pečiva
Jablka 3 kg
Cukr krystal 5 lžíce
Rozinky  
Skořice  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Jablka zbavíme slupek a jádřinců, nakrájíme na malé kousky či plátky. Dáme do rendlíku, podlijeme troškou vody, zasypeme krystalem a podusíme do změknutí (3-5 minut). Na vále smícháme mouku s práškem do pečiva a cukrem. Uprostřed hromádky vyhloubíme důlek a kolem dokola poklademe kousky změklého tuku. Do důlku vlijeme mléko a vejce.

Nejprve vidličkou a pak rukama vypracujeme hladké těsto. Při zpracovávání můžeme občas podsypat moukou. Asi pětinu těsta odkrojíme a dáme stranou. Větší část vyválíme na obdélník velikosti plechu a pomocí válečku přeneseme na plech vyložený papírem na pečení nebo vymazaný a vysypaný hrubou moukou.

Pozor, chce to trochu cvik, těsto je dost měkké a špatně se s ním manipuluje. Na plechu na těsto rozložíme vychlazená, zcezená a okapaná jablka, můžeme posypat rozinkami případně skořicí.

Zbývající těsto rozválíme na placku a rádýlkem nebo nožem rozkrájíme na proužky široké asi 1 cm. Z těch utvoříme na jablkách mřížku a ve vyhřáté troubě upečeme do růžova.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2+
4.25 4 5 1
Reklama
Bramborové frity se slaninou Hostina pro zimní den Články z

Komentáře k receptu: Mřížkový koláč s jablky II.

Komentáře

  1. Iva Jelénková   03.05.2009 | 21:11 | reagovat |

    výborný koláč! těsto jsem válela přímo na pečícím papíru,takže manipulace byla snadná. pekla jsem na 200°,ale bylo to asi moc, tak jsem zmírnila a pekla přibližně 25 minut. nakonec jsemzvětšila množství na 0,5kg mouky a bylo toho přesně akorát na velký plech.

  2. jana speck   09.02.2009 | 18:48 | reagovat |

    Kolac byl vyborny, jenom se po nem zaptasilo, jenom jsem mela problem s mnozstvim testa, bylo ho malo na muj pekac. Podruhe zkousim s polovinou davky navic.

  3. Veronika   06.02.2008 | 12:58 | reagovat |

    Jak dlouho pečeme a na kolik stupnů?? Děkuji

  4. apezova Kristýna   03.10.2007 | 13:24 | reagovat |

    právě to jdu upéct a napísi co a jak

  5. Lucie Černohorská   24.06.2006 | 19:06 | reagovat |

    Já osobně koláč na závěr potírám žloutkem

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web