Autor:

Mramorová bublanina

60 minut PT0H60M
Snadné
Ingredience
Višně 300 g
Smetana 2 dl
Vejce 3 ks
Polohrubá mouka 250 g
Cukr 150 g
Kakao 3 lžíce
Prášek do pečiva 1 balíček
Rostlinný olej 4 lžíce
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Smetanu ušleháme s vejci, cukrem a špetkou soli do pěny a postupně vmícháváme mouku s práškem do pečiva.
Pekáč vymažeme olejem, poprášíme moukou a nalijeme do něj 2/3 těsta.
Ve zbytku těsta rozmícháme kakao a nepravidelně ho nalijeme přes těsto bílé. Nakonec višně poprášíme moukou a rovnoměrně rozložíme po povrchu těsta. Pečeme v předehřáté troubě (zpočátku troubu neotvíráme, aby těsto nekleslo).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
2
4 3 5 1
Castagnaccio do skla Energie na talíři Články z

Komentáře k receptu: Mramorová bublanina

Komentáře

  1. recepty 73   24.02.2009 | 10:40 | reagovat |

    Pekáč vymazávám máslem,ale 4 lžíce oleje se mi zdá na vymazání moc.Asi raději do těsta,ikdyž šlehačka(smetana) také obsahuje tuk.Jiří

  2. recepty 73   24.02.2009 | 10:34 | reagovat |

    třešně se zapráší moukou,aby se neroztekly tolik do buchty-obsahují totiž hodně vody.Já je nezaprašuji moukou,ale vanilkovým pudinkem-líp to voní i chutná.To samé dělám i s jahodama.Jiří

  3. Riana Křemenová   24.02.2009 | 10:33 | reagovat |

    a ještě něco? ten olej je jen na vymazání plechu nebo se dává i do těsta? Díky

  4. Riana Křemenová   24.02.2009 | 10:27 | reagovat |

    Mohla bych se zeptat na důvod zaprášení višní moukou? Nejsem zkušená kuchařka a o tomhle jsem ještě neslyšela. Předem díky. Jo a nebyla by na to dobrá drobenka? :-)

  5. pavlinka   31.01.2008 | 12:11 | reagovat |

    tak byla to mnamka velika ,neni to sucha bublanina jakou znam ,prital si ji pochvaloval

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web