Autor:

Mozartovy kuličky

Střední
Marcipánová směs
Mandle - loupané
Strouhané
140 g
Moučkový cukr 140 g
Bílek 1 lžíce
Potravinářské barvivo
Zelené
 
Směs na obalení
Moučkový cukr 170 g
Vlašské ořechy
Strouhané
100 g
Čokoláda na vaření 60 g
Bílek 1 ks
Hnědý rum 1 lžíce
Čokoládová poleva
Čokoláda na vaření 90 g
Tuk 50 g
Vařící voda 2 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Marcipánovou směs uhněteme z mandlí, moučkového cukru a bílku, pro barvu můžeme přimíchat potravinářskou barvu. Na další směs smícháme cukr, ořechy, bílek a rum, nakonec přimícháme ve vodní lázni rozpuštěnou čokoládu. Z marcipánové směsi utvoříme kuličky, které obalíme asi 5 mm vrstvou druhé směsi. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přimícháme vařící vodu a tuk. Kuličky namáčíme do takto připravené polevy a necháme přes noc ztuhnout.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
4
2 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 4 (hodnoceno 1x)
Reklama
Bylinkový koláč Koláče z křehkého těsta - sladké i slané recepty Články z

Komentáře k receptu: Mozartovy kuličky

Komentáře

  1. Jana Kozlová   06.02.2008 | 14:35 | reagovat | závadný

    Do mozartových kuliček to má hodně daleko moc nám nechutnaly

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web