Autor:

Mozartovy koule II.

Snadné
Lískooříškový nugát
Máslo 125 g
Sušené mléko 125 g
Moučkový cukr 125 g
Kakao 1 lžíce
Lískové oříšky
Strouhané
25 g
Marcipán
Mandle
Strouhané
70 g
Pistácie
Pražené nesolené
70 g
Moučkový cukr 140 g
Bílek 1 ks
Potravinářské barvivo
Zelené
1 špetka
Poleva
Čokoládová poleva  

Postup přípravy:

Z ingrediencí vyrobíme nugát a vytvoříme z něj kuličky. Připravíme si dva druhy marcipánu. Pro mandlový marcipán smícháme mandle, 70 g cukru a půlku bílku. Pro pistáciový marcipán nastrouháme nebo rozdrtíme pražené pistácie (nesolené), 70 g cukru, půlku bílku a špetku zeleného barviva. Marcipán rozválíme a vykrájíme na čtverečky. Kuličku obalíme nejprve hnědým a potom zeleným marcipánem. Nakonec nabodneme na párátko a namočíme do polevy.

Pokud se chceme přiblížit pravým mozartovým koulím, namáčíme nejprve do mléčné polevy a po uschnutí do hořké polevy.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Perníkový dort Království z perníku Články z

Komentáře k receptu: Mozartovy koule II.

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox! 8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox!
Video: Co udělá levný šampon s barvenými vlasy? Video: Co udělá levný šampon s barvenými vlasy?
Tipy na víkend: Na nákupy, na polévku i za sluníčkem Tipy na víkend: Na nákupy, na polévku i za sluníčkem
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web