Autor:

Mozartovy koule II.

Snadné
Lískooříškový nugát
Máslo 125 g
Sušené mléko 125 g
Moučkový cukr 125 g
Kakao 1 lžíce
Lískové oříšky
Strouhané
25 g
Marcipán
Mandle
Strouhané
70 g
Pistácie
Pražené nesolené
70 g
Moučkový cukr 140 g
Bílek 1 ks
Potravinářské barvivo
Zelené
1 špetka
Poleva
Čokoládová poleva  

Postup přípravy:

Z ingrediencí vyrobíme nugát a vytvoříme z něj kuličky. Připravíme si dva druhy marcipánu. Pro mandlový marcipán smícháme mandle, 70 g cukru a půlku bílku. Pro pistáciový marcipán nastrouháme nebo rozdrtíme pražené pistácie (nesolené), 70 g cukru, půlku bílku a špetku zeleného barviva. Marcipán rozválíme a vykrájíme na čtverečky. Kuličku obalíme nejprve hnědým a potom zeleným marcipánem. Nakonec nabodneme na párátko a namočíme do polevy.

Pokud se chceme přiblížit pravým mozartovým koulím, namáčíme nejprve do mléčné polevy a po uschnutí do hořké polevy.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Buchty jako od babičky krok za krokem Buchty jako od babičky krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Mozartovy koule II.

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web