Mozartovy koule II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Lískooříškový nugát
    • 125
      g máslo
    • 125
      g sušené mléko
    • 125
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce kakao
    • 25
      g lískové oříšky Strouhané
  • Marcipán
    • 70
      g mandle Strouhané
    • 70
      g pistácie Pražené nesolené
    • 140
      g moučkový cukr
    • 1
      ks bílek
    • 1
      špetka potravinářské barvivo Zelené
  • Poleva
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z ingrediencí vyrobíme nugát a vytvoříme z něj kuličky. Připravíme si dva druhy marcipánu. Pro mandlový marcipán smícháme mandle, 70 g cukru a půlku bílku. Pro pistáciový marcipán nastrouháme nebo rozdrtíme pražené pistácie (nesolené), 70 g cukru, půlku bílku a špetku zeleného barviva. Marcipán rozválíme a vykrájíme na čtverečky. Kuličku obalíme nejprve hnědým a potom zeleným marcipánem. Nakonec nabodneme na párátko a namočíme do polevy.
2
Pokud se chceme přiblížit pravým mozartovým koulím, namáčíme nejprve do mléčné polevy a po uschnutí do hořké polevy.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.