Mousse (pěna) z bílé čokolády

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Hrbek

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      lžička želatina zarovnaná
    • 1
      lžíce voda
    • 375
      ml šlehačka
    • 170
      g bílá čokoláda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mističky si dáme 1 polévkovou lžíci vody a nasypeme do ní želatinu.
2
Do větší mísy, která snese vyšší teplotu, si dáme nakrájenou bílou čokoládu.
3
V kastrůlku zahřejeme k bodu varu 125 ml šlehačky. Odstavíme z ohně a do horké šlehačky zamícháme nabobtnalou želatinu. Mícháme a až je želatina rozpuštěná, nalijeme toto na bílou čokoládu. Mícháme tak dlouho až je čokoláda uplně rozpuštěná a v míse máme hladkou směs.
4
Zatím co nám čokoládová směs chladne, ušleháme si zbytek šlehačky. Nepřidáváme žádný cukr, bílá čokoláda je dost sladká. Ušlehanou šlehačku zlehka vmícháme do čokoládové směsi, dáme uležet do lednice.
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • Martina
    Martina |

    4. 12. 2010 23:59

    Vyborne, jen ta zelatina me malinko pozlobila. Pridala jsem kousky bananu, s tou bilou cokoladou mlska mlska mlska.

  • ladka stafl
    ladka stafl |

    1. 6. 2010 17:11

    Tak tohle nesmí vidět ten můj, nebo diabetická dieta jde ... někam:-)), ale pro sebe a návštěvu to udělám ;-))

  • Pája S
    Pája S |

    1. 6. 2010 12:47

    Api,super!!Díky.:-)

  • Klára Keselyova
    Klára Keselyova |

    1. 6. 2010 11:25

    Davam do oblúbených a aj som si to vytlačila, aby som to mala po ruke. Veľmi vábne to vypadá. Zdravím Klára