Autor:

MOUČNÍKY-Koblihy ll

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 500 g
Droždí 30 g
Sůl 1/2 lžička
Vejce 1 ks
Žloutek 1 ks
Mléko
+ 3 lžíce
250 ml
Máslo 50 g
Cukr 50 g
Citronová kůra
z 1/2 čerstvého citronu
1/2 ks
Hnědý rum 2 lžíce
Tuk na smažení  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Moučníky, Sladké, Buchty

Z trochu mouky, cukru a droždí uděláme kvásek. Vejce a žloutek ušleháme s cukrem v páře, přidáme mouku, kvásek, sůl, rozpuštěné máslo, zbylé vlažné mléko a zaděláme. Těsto se nechá 8 minut stát a lžičkou vykrajujeme buchtičky, které plníme tužším džemem, klademe na pomoučený vál „svinutým“ koncem dolů a přikryjeme utěrkou. Než doděláme poslední, první již vykynuly a ty smažíme v menším kastrolku se správně nahřátým tukem nejprve svinutým nahoru a přikryté pokličkou, pak obrátíme a dopečeme již bez pokličky.(Pečení jedné porce trvá asi 3 minuty)

Dobrou chuť

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Pečené kuřecí kousky na medu Leden mnoha chutí Články z

Komentáře k receptu: MOUČNÍKY-Koblihy ll

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web