Moučník z acidofilního mléka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      lžíce kakao 2-3
    • 3
      hrnek polohrubá mouka
    • 1,5
      hrnek cukr krystal
    • 0,5
      hrnek rostlinný olej
    • 500
      ml kyselé mléko
    • 1,5
      lžička jedlá soda
  • Poleva
    • 200
      g moučkový cukr
    • 5
      lžíce máslo rozehřáté
    • 2
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny suroviny smícháme a dobře mixérem vyšleháme. Nalijeme na vymaštěný a vysypaný vysoký plech a při 150 °C asi 45 minut pečeme.
Zařazení: Moučníky Zákusky Buchty
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • knoma
    knoma |

    26. 4. 2012 09:45

    Podobný recept mám od maminky, je tam sice trošku menší množství cukru a na váhu daná mouka, ale jinak recept naprostoto totožný. Pokud si nejste jistí, jestli to funguje bez vajíčka, tak se nebojte, zaručeně funguje. Je také dobrý potřený výraznou marmeládou a politý jemnou čokoládovou polevou (ve jménu čokolády nikdy není dost). Do těsta se dají nasypat do rumu namočené rozinky, kdybystě měli rádi tak i kandované ovoce a určitě oříšky, s těmi je to nejlepší. Doporučuji, je to velice dobrá rychlobuchta.