Autor:

Moučník "Aladin"

Snadné
Těsto
Hladká mouka 150 g
Polohrubá mouka 150 g
Cukr 2 lžíce
Máslo 125 g
Žloutek 1 ks
Náplň
Vejce 2 ks
Cukr 100 g
Hladká mouka 50 g
Zakysaná smetana 750 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Pomeranč
šťáva a kůra
1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Pořádně uhněteme těsto a necháme v lednici 30 minut. Rozválíme do formy (24-26 cm). Rozšleháme vejce s cukrem a přidáme další ingredience na náplň (směs je tekutá). Pečeme na 180-200 °C zhruba 35-40 minut. Krájíme až druhý den po vychlazení.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1
Bryndzové pirohy Vyzkoušejte speciality ze slovenské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Moučník "Aladin"

Komentáře

  1. Nizi   03.01.2013 | 21:08 | reagovat |

    Chci se zeptat to testo davame jen na dno dortove formy nebo po cele? A cukr krystal? :-\ Dekuji

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy? 30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy?
Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat
Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři? Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web