Moro di venezia

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks vejce
    • 100
      g máslo
    • 250
      g cukr
    • sůl
    • 1
      lžička vanilkový cukr
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 400
      g čokoládová poleva
    • 250
      ml mléko
    • 240
      g hladká mouka
    • tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejeme na 150 C.
2
Z vajíček oddělíme žloutky. Z nich spolu s máslem, 100 g cukru, solí a vanilkovým cukrem v míse ručním šlehačem utřeme krém. 150 g čokoládové polevy rozpustíme v horké vodní lázni. Necháme zchladit a smícháme za občasného přilévání mléka s krémem.
3
Z bílků a zbylého cukru ušleháme sníh. Do čokoládového krému opatrně dáme 1/3 bílkového sněhu, mouku a prášek na pečení prosejeme a opatrně vmísíme se zbylým bílkovým sněhem do krému.
4
Formu vymastíme, naplníme těstem a pečeme asi 90 minut v troubě. Moučník necháme vychladit a vyjmeme z formy.
5
200 g čokoládové polevy rozpustíme v horké vodní lázni a přes moučník přelijeme. Zbytek čokoládové polevy na hrubším struhadle nastrouháme na moučník. Vločky se přichytí na ještě vlhkou polevu. Moučník podáváme na papírovém ubrousku.
Zařazení: Moučníky Zákusky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.