Autor:

Moro di venezia

Střední
Ingredience
Vejce 3 ks
Máslo 100 g
Cukr 250 g
Sůl  
Vanilkový cukr 1 lžička
Prášek do pečiva 1 lžička
Čokoládová poleva 400 g
Mléko 250 ml
Hladká mouka 240 g
Tuk  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Troubu předehřejeme na 150 C.
Z vajíček oddělíme žloutky. Z nich spolu s máslem, 100 g cukru, solí a vanilkovým cukrem v míse ručním šlehačem utřeme krém. 150 g čokoládové polevy rozpustíme v horké vodní lázni. Necháme zchladit a smícháme za občasného přilévání mléka s krémem.
Z bílků a zbylého cukru ušleháme sníh. Do čokoládového krému opatrně dáme 1/3 bílkového sněhu, mouku a prášek na pečení prosejeme a opatrně vmísíme se zbylým bílkovým sněhem do krému.
Formu vymastíme, naplníme těstem a pečeme asi 90 minut v troubě. Moučník necháme vychladit a vyjmeme z formy.
200 g čokoládové polevy rozpustíme v horké vodní lázni a přes moučník přelijeme. Zbytek čokoládové polevy na hrubším struhadle nastrouháme na moučník. Vločky se přichytí na ještě vlhkou polevu. Moučník podáváme na papírovém ubrousku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Čokoládový koláč s polevou 4 báječné koláče z tmavého těsta Články z

Komentáře k receptu: Moro di venezia

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web