Moravské zelí zahušťené bramborem

Snadné
Ingredience
Bílé zelí
menší hlávka
1 ks
Špek
uzený
100 g
Hladká mouka 3 lžíce
Brambory
střední
1 ks
Sůl 1 špetka
Kmín 1 špetka

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Zeleninové

Hlávku zelí jemně nakrájíme (já strouhám na skvělém V-struhadle), zalijeme vodou tak, aby bylo sotva zakryté, osolíme cca 2 lžičkami soli, přidáme lžičku kmínu a vaříme asi 10 minut odkryté. Pak přidám asi 2 lžičky cukru a 2 lžíce octa a dovaříme do měkka. Po uvaření slejeme přebytečnou vodu, ale do hrníčku, budeme ji ještě potřebovat.Na zásmažku nakrájíme slaninu na kostičky, krátce vyškvaříme,ale ne do křupava, jen aby se vyškvařil tuk. Zasypeme hladkou moukou a trochu posmažíme dorůžova. Zalejeme studenou vodou,osolíme a přidáme jemně ustrouhanou syrovou bramboru. Mícháme,až zhoustne. Zásmažka by měla být trochu řidší, takže ještě rozředíme vodou ze zelí, kterou jsme slili. Na mírném plameni vaříme 20 minut. Vlejeme do zelí,smícháme, ochutnáme, dochutíme.

Má být sladkokyselé. Stejně vařím kyselé zelí. Zásmažka s bramborem dává zelí skvělou chuť, všechny kamarádky z Čech už vaří moravské zelí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1
5 8 5 1

Komentáře k receptu: Moravské zelí zahušťené bramborem

Komentáře

  1. Jana Č.   12.11.2010 | 23:55 | reagovat |

    Dobrý den, děkuji za skvělý recept, výborné, jsem nadšená a nad míru spokojená.

  2. Jarka O.   24.02.2010 | 12:09 | reagovat |

    Evo, myslíte jestli červené nebo bílé? Ano, to je určitě jedno ;-) Jde jen o barvu.

  3. Eva Kopalová   24.02.2010 | 10:36 | reagovat |

    Mám dotaz, je jedno, jaké zelí použiji?

  4. Jitřenka Němcová   13.01.2008 | 18:52 | reagovat |

    Smaženou cibulku dávám podle toho, k čemu to zelí dávám. Třeba k uzenému ano, ale z pečeného masa mám šťávu s cibulkou a česnekem a tou zelí poleju.

  5. Vladimír Novák   13.01.2008 | 7:18 | reagovat |

    Jen Vám tam chybí smažená cibulka....

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web