Moniččina zelňačka

Hodnocení:

Moje:

30 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • brambory
    • mrkev
    • cibule
    • slunečnicový olej
    • mletá sladká paprika
    • hladká mouka
    • šlehačka
    • sůl
    • pepř celý
    • bobkový list
    • nové koření
    • krkovice - uzená
    • bílé zelí dia

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory a mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky, nakrájíme si také cibuli a na kostičky uzenou krkovičku.
2
Na oleji si osmahneme doměkka cibuli, přidáme mletou papriku, na níž osmahneme zlehka uzené. Přidáme rozkrájené brambory a mrkev, zlehka osmahneme a podlijeme vodou, přidáme koření a sůl.
3
Když je zelenina poloměkká, přidáme rozkrájené bílé zelí a dusíme do měkka, polévku zahustíme šlehačkou s hladkou moukou a v případě potřeby dochutíme solí a mletým pepřem.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Monik1982
    Monik1982 |

    13. 12. 2012 16:24

    Ne nutné není, víc nám to tak chutná :-)

  • Iva
    Iva |

    4. 12. 2012 20:11

    Zelňaček je tu kvanta a prakticky stejných :-X . Jen dia zelí je navíc. Proč je zelí dia? Je nutné?