Mokrý dort

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Vlastina

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g cukr
    • 8
      ks žloutek
    • 150
      g čokoláda (Změklá)
    • 50
      g kandované ovoce
    • 250
      g mleté mandle (Neloupané)
    • 8
      ks bílek
  • Tekutina na polévání
    • 250
      ml červené víno
    • 0,5
      dl hnědý rum
    • skořice
    • hřebíček
    • 250
      dl citronová šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cukr se žloutky utřeme do pěny, přidáme změklou čokoládu, zašleháme a pak přidáváme střídavě mandle s kandovaným ovocem a sníh z bílků. Pečeme v dortové formě velmi zvolna asi 1 hodinu. Upečený dort dáme na talíř a lžícemi poléváme tekutinou. Když se vsákne, dáme na několik hodin vychladnout. Před podáváním zdobíme šlehačkou.<br>Tekutina: všechny přásady krátce převaříme, koření vyndáme a poléváme moučník.
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • Vlastimila Vacková
    Vlastimila Vacková |

    4. 2. 2006 13:04

    Jednička!!!!!!!!!