Moje kuřecí čína

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 3
neuvedeno
1
porce
neuvedeno
autor: Lenka B.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kuřecí maso (prsa, stehna)
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 2
      lžička kari
    • koření - čína
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • červená paprika
    • 1
      ks pórek menší
    • česnek
    • oříšky (nejlépe burské)
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí maso nakrájíme na menší nudličky a naložíme do směsi, do které dáme 1 vejce, solamyl, kari, koření na čínu, sojovku, pepř a česnek. Dáme přes noc odležet.
2
Na pánvi si rozehřejeme olej, krátce osmahneme oříšky a hned přidáme maso, na kolečka nakrájený pórek a na nudličky nakrájenou papriku.
3
Podáváme s rýží.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Honza
    Honza |

    6. 4. 2013 10:44

    Doporučuji spíš 1 lžičku kari, jelikož je toto indické koření velmi aromatické a jídlo by poté nebylo poživatelné.

  • ilis ilis
    ilis ilis |

    14. 3. 2009 21:53

    Burské oříšky přidávám také do číny( kung pao),ale 2 minuty před dokončením.Když čína zbyde,třeba od oběda,buráky v pokrmu změknou za několik hodin,ale už nejsou tak dobré jako když se jedí za čerstva po usmažení...

  • niobe nightingale
    niobe nightingale |

    14. 3. 2009 21:30

    přesně takhle děláme "čínu" doma taky (občas narychlo bez naložení, bez vajíčka a solamylu)... jen ty oříšky jsem ještě nezkoušela - dobrej nápad .) ... nezkoušeli jste někdy někdo nějak povařit buráky? já si kupuju takový pečivo, ve kterym jsou buráky, ale úplně měkkoučký - tak nevim, jak to udělat...

  • Monika T
    Monika T |

    14. 3. 2009 20:36

    Poznám, ale mäso len pokvapkám sójovkou a osolím, okorením, a stačí tomu chvíľa v chladničke (vajíčko ani solamyl mi k tomu vôbec nechýba). a oriešky používam kešu, chuťovo sa osvedčili najviac. inak je to výborné a príloha najlepšie celozrnná ryža.