Autor:

Moje kuřecí čína

Snadné
Porce: 1
Ingredience
Kuřecí maso
(prsa, stehna)
 
Vejce 1 ks
Solamyl (bramborový škrob) 1 lžíce
Kari 2 lžička
Koření - Čína  
Sojová omáčka 2 lžíce
Červená paprika  
Pórek
menší
1 ks
Česnek  
Oříšky
(nejlépe burské)
 
Pepř mletý  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Kuřecí maso nakrájíme na menší nudličky a naložíme do směsi, do které dáme 1 vejce, solamyl, kari, koření na čínu, sojovku, pepř a česnek. Dáme přes noc odležet.

Na pánvi si rozehřejeme olej, krátce osmahneme oříšky a hned přidáme maso, na kolečka nakrájený pórek a na nudličky nakrájenou papriku.

Podáváme s rýží.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
2+
4.33 3 5 1
Panenka plněná gorgonzolou Vepřové hodování Články z

Komentáře k receptu: Moje kuřecí čína

Komentáře

  1. Honza   06.04.2013 | 10:44 | reagovat |

    Doporučuji spíš 1 lžičku kari, jelikož je toto indické koření velmi aromatické a jídlo by poté nebylo poživatelné.

  2. ilis ilis   14.03.2009 | 21:53 | reagovat |

    Burské oříšky přidávám také do číny( kung pao),ale 2 minuty před dokončením.Když čína zbyde,třeba od oběda,buráky v pokrmu změknou za několik hodin,ale už nejsou tak dobré jako když se jedí za čerstva po usmažení...

  3. niobe nightingale   14.03.2009 | 21:30 | reagovat |

    přesně takhle děláme "čínu" doma taky (občas narychlo bez naložení, bez vajíčka a solamylu)... jen ty oříšky jsem ještě nezkoušela - dobrej nápad .) ... nezkoušeli jste někdy někdo nějak povařit buráky? já si kupuju takový pečivo, ve kterym jsou buráky, ale úplně měkkoučký - tak nevim, jak to udělat...

  4. Monika T   14.03.2009 | 20:36 | reagovat |

    Poznám, ale mäso len pokvapkám sójovkou a osolím, okorením, a stačí tomu chvíľa v chladničke (vajíčko ani solamyl mi k tomu vôbec nechýba). a oriešky používam kešu, chuťovo sa osvedčili najviac. inak je to výborné a príloha najlepšie celozrnná ryža.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web