Autor:

Modravské maso

Střední
Ingredience
Houby 1/2 kg
Slanina 100 g
Cibule
střední
1 ks
Česnek 4 stroužek
Máslo 2 lžíce
Strouhanka 5 lžíce
Vývar  
Drcený kmín  
Hovězí maso
vařené nebo kuřecí, krůtí či vepřové lehce opečené na pánvi
4 plátek

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

V hlubší pánvi zesklovatíme kostičky slaniny, orestujeme nakrájenou cibuli či porek, přidáme nakrájené houby s kmínem, osolíme a dusíme, až směs zůstane jen ve výpeku. Přidáme máslo a strouhanku a osmahneme. Přiměřeně zalijeme vývarem, přidáme lisovaný česnek a vše 10 minut podusíme. Do zapékací misky dáme plátky vařeného hovězího (nebo lehce opečené plátky drůbeží či vepřové) zalijeme směsí a dáme na 20-30 minut zapéct. Podle potřeby případně podléváme, dle vlastní chuti dochutíme a podáváme s vařenými brambory či bramborovou kaší.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Tagliatelle s liškami Tagliatelle 4x jinak Články z

Komentáře k receptu: Modravské maso

Komentáře

  1. Ladia   05.05.2011 | 14:10 | reagovat |

    Prosím o úpravu množství.

    1. Tereza T   05.05.2011 | 14:22 | reagovat |

      Opraveno, díky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web