Autor:

Mocca řezy

Střední
Těsto
Hladká mouka 600 g
Cukr krupice 150 g
Hera 150 g
Vejce 1 ks
Mléko
podle potřeby
 
Prášek do pečiva 1 balíček
Marmeláda  
Čokoládová poleva  
Náplň
Těsto
upečený plát
1 ks
Černá káva
oslazená
250 ml
Tuk 125 g
Hnědý rum 3 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Z mouky, cukru, mléka, vajíčka a prášku do pečiva vypracujeme vláčné těsto. To rozdělíme na tři díly, které postupně vyválíme na plátky. Pečeme je postupně v předehřáté troubě na plechu s pečícím papírem. První plát potřeme marmeládou a pak náplní, potom zakryjeme druhým plátem a polejeme čokoládovou polevou. Necháme ztuhnout a vychladit. Nechte déle odpočinout, aby se pláty těsta napily náplně.

Náplň: upečený plát těsta rozdrobíme do mísy, zalejeme kávou, přidáme změklý tuk, rum a propracujeme.

Vyzkoušejte - tento moučník je opravdu výborný.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3+
3.5 2 5 1
Olejová bublanina s meruňkami 5 skvělých dezertů bez vážení Články z

Komentáře k receptu: Mocca řezy

Komentáře

  1. Michaela Linhartová   11.08.2010 | 17:54 | reagovat |

    Já mám 80 dkg hl. mouky, 20 dkg másla, 33 dkg cukru, 2 vejce, 1 1/4 prdopeč, mléko dle potřeby. A do nádivky rozdrobím jednu placku, přidám 10 dkg másla, kávu (2 lžíce a 3/8 l vody) a trochu rumu. Nesladím!! Obě placky potřu třešňovou marmeládou a pomažu čokoládovou polevou.

  2. blanka   10.07.2006 | 8:49 | reagovat |

    Tyto řezy jsou velmi, velmi chutné. Chuťově mi připomínají medové řezy, ale je výborné, že na rozdíl od medáčů je v náplni asi jen polovina másla.Výborné, děkuji za recept.

  3. Dana K.   07.11.2005 | 11:30 | reagovat |

    Řezy jsem vyzkoušela o víkendu, měla jsem v úmyslu upéct něco k snídani, ale tyto řezy jsou spíše vhodné jako třeba vánoční cukroví. Nicméně jsou velmi dobré a rodina byla nadšena. Jako cukroví opravdu chtějí rozležet, ale druhý den už byly opravdu velmi chutné. Kvůli tvrdosti poměrmě tenkých plátů to možná chce nenechávat příliš dlouho péci. Pekla jsem to cca 15min.

  4. Kateřina   07.11.2005 | 8:51 | reagovat |

    Protože jsem hledala nějaký sváteční recept, tak jsem tyto řezy vyzkoušela. Nevím co jsem udělala špatně, držela jsem se striktně předpisu, ale upečené těsto bylo velmi tuhé. Náplň byla dobrá, kávou jsem se snažila zvlhčit i pláty těsta, ale bez patřičného úspěchu. Hotové řezy jsem polila čokoládou a dala na dva dny do lednice. Řezy se vůbec neproležely a vytažené z lednice byly strašně tvrdé a suché. Zachránil to pouze kopeček šlehačky. Prosím poraďtě co jsem mohla udělat špatně. Děkuji

  5. Jitka Petrásková   05.11.2005 | 18:28 | reagovat |

    Tyhle řezy s citrónovou polevou dělám už léta jako vánoční cukroví. Celý pekáč zabalím do alobalu a nechám 3 dny v chladu rozležet Pak je krájím na malé čtverečky (podle pravítka, rozměr akorát na jeho šířku, to je asi 4x4 cm). Zatím každému chutnaly, z jedné dávky je jich opravdu hodně a pokud jsou uložené (a schované) v chladnu, vydrží opravdu dlouho.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 typů oblečení, kterých byste se měla okamžitě zbavit! 5 typů oblečení, kterých byste se měla okamžitě zbavit!
Gábi se nebojí zeptat: Jak uspokojit rukou muže lépe, než to dovede on sám? Gábi se nebojí zeptat: Jak uspokojit rukou muže lépe, než to dovede on sám?
Hubnutí a oxytocin: Proč se zamilovaným a spokojeným lidem hubne líp? Hubnutí a oxytocin: Proč se zamilovaným a spokojeným lidem hubne líp?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web