Mňamózní grilovaná pikantní křidélka se smetanovým

Hodnocení:

Moje:

-
6
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 24
      ks kuřecí maso křídla
  • Na marinádu
    • 3
      lžíce med
    • 3
      lžíce vinný ocet
    • 4
      lžíce chilli omáčka
    • 6
      lžíce sojová omáčka
    • 6
      stroužek česnek
    • 5
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      lžička zázvor 1-2
    • sůl
  • Na smetanový dip
    • 300
      ml zakysaná smetana
    • 300
      ml bílý jogurt
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      svazek kopr větší
    • pepř mletý nejlepší je citrónový
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Křidélka opláchneme, ostrou vidličkou nebo nožem propícháme, aby se nám marináda dostala do masa.
2
V menším kastrůlku rozmícháme med s vinným octem, olejem, sójovou a chilli omáčkou, přidáme prolisovaný nebo utřený česnek, zázvor a sůl. Na mírném plameni marinádu krátce povaříme a necháme vychladnout.
3
Křidélka v ní namáčíme a skládáme do mísy. Nakonec je přelijeme zbytkem marinády a necháme uležet (minimálně 2-3 hodinky, ale nejlepší je to samozřejmě do druhého dne).
4
Grilujeme na rozpáleném grilu (lze i v troubě, ale není to ono). Podáváme se smetanovým dipem.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.