Mlíkačka od babičky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • brambory
    • houby
    • máslo
    • mléko
    • hladká mouka
    • vejce
    • cibule
    • bobkový list
    • pepř celý
    • nové koření
    • masox (nemusí být)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nakrájenou cibulku v kastrolu osmahneme na másle, zasypeme hladkou moukou a připravíme světlou jíšku. Zalijeme 0,5 l studené vody a krátce za míchání povaříme 5 minut, až se cibule začne rozvářet. Poté rozmixujeme a přidáme celou cibuli, koření a dolijeme vodu (pozor, nechte si v hrnci místo na brambory a mléko).
2
Čerstvé houby podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou do poloměka, sušené namočíme předem do vody a pak dusíme pod pokličkou do poloměka.
3
Do polévky přidáme brambory a po 15 minutách i uvařené houby.
4
Pokud chcete polévku zcela bílou, houby přeceďte, jinak přelijte do polévky i s vodou. Pokud máte rádi výraznější chutě, můžete do polévky rozdrobit masox.
5
Na posledních 5 minut přilejte mléko s rozmíchanou hladou moukou dle požadaku na hustotu polévky a za stálého mírného míchání dovařte. Před podáním do polévky pro zjemnění přidejte kousek másla.
6
Polévku podáváme s vajíčkem na tvrdo, okyselenou citronem nebo octem. Polévka je nejlepší ohřátá druhý den. Při ohřívání nesmíte divoce míchat nebo Vám polévka zřídne.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Zdenka Korábová
    Zdenka Korábová |

    21. 4. 2008 19:22

    A bohužel mnohokrát opakovaný a diskutovaný recept a tak ztráta času.

  • ALENA ROSENKRANZOVÁ
    ALENA ROSENKRANZOVÁ |

    21. 4. 2008 17:42

    přidávám kopr, vejce zavářím rovnou do polévky a nazývám jí kulajdou, je rychlá a dobrá.