Autor:

Mleté maso v bránici s přílohou

Střední
Ingredience
Vepřové maso
500-600 g - hrubě mleté
 
Vepřový bůček  
Vejce 1 ks
Česnek 3 stroužek
Sůl  
Pepř mletý  
Majoránka  
Drcený kmín  
Mléko
dle potřeby
4 lžíce
Vepřová bránice 80 g
Kmín
a hrubě mletý pepř na posypání
 
Brambory
na 4 porce, možno přidat cibuli nebo česnek
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Do mletého masa přidáme vejce, mléko, prolisovaný nebo jemně nastrouhaný česnek, sůl, pepř, malinko majoránky a drcený kmín. Promícháme, rozdělíme na 4 díly. Z bránice uděláme 4 čtverce a maso do nich zabalíme a uděláme dost ploché placičky.

Do předem namočeného římského hrnce dáme osolené brambory nakrájené na větší kostky a dle vlastní chuti necháme tak, nebo posypeme nakrájenou cibulí nebo česnekem. Na brambory dáme maso, jemně posolíme, posypeme celým kmínem a hrubě mletým pepřem. Hrnec přikryjeme a dáme do trouby asi na 90 minut. Ke konci odkryjeme.

Podávám se zeleninovým salátem. Do mletého masa je možné zabalit malý plátek vepřových játer. Do římského hrnce se taky může dát kysané zelí, na to brambory a nakonec maso.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Losos na čočkovém salátu Luštěniny na tři způsoby Články z

Komentáře k receptu: Mleté maso v bránici s přílohou

Komentáře

  1. bramborka   27.10.2006 | 18:52 | reagovat | závadný

    Já peču zmíněnou vepřovou svíčku,nakořeněnou a zabalenou do košilky každou zabijačku.Je to výborné!!!Moc doporučuji vyzkoušet.

  2. martin jirout   27.10.2006 | 15:29 | reagovat | závadný

    měl jsem tu čest a ochutnal jsem již zmiňovanou svíčku ,jen se to jmenovalo úplně jinak chutnal jsem to někde v Rakousku a vím že svou efektivností a chutí si mě ten pokrm docela získal dámy nebojte se toho a běžte do toho po hlavě.......nebudete litovat

  3. Jaroslava Oumarová   25.10.2006 | 17:01 | reagovat | závadný

    Síťce řezníci říkají košilka.

  4. Mirka G.   25.10.2006 | 16:17 | reagovat | závadný

    Tá biela sieťka sa volá okružie ( teda po slovensky), sú ňou akoby pridŕžané črevá. Bránica je niečo iné - tak ako bolo povedané - dýchací sval, ktorý oddeľuje hrudnú dutinu od brušnej.

  5. Maruš   25.10.2006 | 13:29 | reagovat | závadný

    Co je to bránice,to už je zodpovězeno.Chce se to poptat spíše v menších řeznictvích.U nás to prodávají v takových kuličkách v mikroténu o váze zhruba 100 g.Někdy mají čerstvou,někdy mraženou.Taky do toho balím šišky sekané z vepřového masa,uvnitř s kouskem panenky,u nás se tomu říká Svíčka.Můžou se do toho zabalit i porce králíka.Bránice dá této sekané takovou specifickou vůni a chuť.Je fakt,že to třeba každému nemusí chutnat,ale taky doporučuji alespoň jednou zkusit.Vše je jednou poprvé :-)) Jinak kdo nemá římský hrnec,naskládají se zabalené placičky do pekáčku,může se vymastit trochu sádlem,přidá se malinko vody,přiklopí se,dá do trouby a po asi 1/2 hodince se odkryje a dopeče.K tomu brambory,zelí ve všech úpravách nebo zeleninový salát.Chutná i studené s chlebem.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web