Autor:

Mleté maso s rýží a zelím v římském hrnci

Střední
Ingredience
Mleté maso - vepřové
Hrubě mleté (plec, bůček) nebo směs vepřového a hovězího
600 g
Rostlinný olej 2 lžíce
Cibule 1 ks
Vejce 3 ks
Rýže
Tu uvaříme
70 g
Sůl  
Pepř mletý  
Hlávkové zelí
Tj. 1/4 menší hlávky
300 g
Brambory
Pro 4-5 osob
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Na oleji mírně osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a asi 10 minut restujeme, osolíme, opepříme. Necháme trochu zchladnout a přidáme vařenou rýži a vejce. Promícháme, dochutíme, dávám jen sůl a pepř. Zelné listy rozebereme a krátce povaříme v osolené vodě. Na dno namočeného hrnce dáme brambory nakrájené na větší kostky, osolíme, promícháme. Odložíme si pár zelných listů na pokrytí povrchu a zbytek nakrájíme nahrubo a posypeme brambory. Na to rozprostřeme masovou směs, kterou pokryjeme zelnými listy. Dáme do studené trouby a pečeme asi 1 a 1/2 hodiny. Ke konci můžeme na malou chvíli odklopit, ale hlídáme, zelí se rádo připaluje a vysušuje.

K tomu podávám kompot nebo podle zdejšího receptu: Mrkvičkový salát - pro děti. Kdo nemá římský hrnec,tak se dá dělat maso v pekáčku. Ten silně vymažeme sádlem, rozprostřeme na dno i boky zelné listy, na to maso a zas listy. Zalijeme troškou vody, přikryjeme a pečeme, ke konci odkryjeme. Pokud použijeme rýži nevařenou, dáme více vody.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Penne s hovězím ragú a houbami Nejoblíbenější klasika: hovězí maso Články z

Komentáře k receptu: Mleté maso s rýží a zelím v římském hrnci

Komentáře

  1. Jaromir Mareth   28.11.2006 | 13:47 | reagovat |

    Rimsky hrnec nevlastnim,ale obdobne jidla pripravuji v ZEPTER hrnci primo na plameni a vzdy jsou tyto pokrmy vynikajici***s pozdravem kýho-výra

  2. Hana Rožníčková   08.11.2006 | 9:59 | reagovat |

    Nedávno jsem dělala v římském hrnci také brambory s mletým mase, bylo to velice jednoduché a dobré.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web