Mleté maso s kořeněnou omáčkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g vepřová plec bůček
    • 1
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • 3
      lžíce olej
    • 2
      ks slanina plátky
    • rajský protlak malá konzerva
    • 1
      lžička mletá paprika

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso:
2
Umeleme obě masa
3
Nadrobno v robotu se srpovitým nožem nejprve usekáme dva stroužky česneku a pak přidáme půl cibule (sekáme společně)
4
Smícháme masa, cibuli s česnekem, sůl, vejce
5
Na teflonové pánvičce za občasného míchání dusíme pod pokličkou. Zaléváme malým množstvím vařící vody (z rychlovarné konvice) Dusíme asi 25 min.
6
Omáčka:
7
V robotu se srpovitým nožem nasekáme zbylé dva stroužky česneku a druhou půlkou cibule
8
Na oleji rozpustíme slaninu
9
Zpěníme cibuli s česnekem
10
Přidáme hladkou mouku, papriku (má vzniknout kaše, jinak přidáme olej)
11
Zalijeme vařící vodou
12
Přidáme bobkový list (po vaření vyjmout), rajský protlak
13
Vaříme za občastného míchání 15 min.
14
Přílohy: různé druhy těstovin, rýže, pečivo
15
Doba přípravy: 30-45 min.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.