Mleté maso s hermelínem a brusinkami v banánové omáčce

Hodnocení:

Moje:

40 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Mleté koule
    • 500
      g mleté maso - míchané
    • 1
      balení hermelín stačí i půl balení
    • 2
      lžíce brusinkový kompot
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce cukr krystal
    • 6
      lžíce hladká mouka
    • 1
      hrst koření na mleté maso
    • 1
      hrst koření na grilovaný hermelín
    • mletá sladká paprika na pěknou barvu
  • Omáčka
    • 2
      ks banány 2 velké nebo 3 menší, pěkné neomačkané
    • 250
      ml zakysaná smetana
    • mléko pro potřebnou konzistenci omáčky
    • hřebíček mletý
    • muškátový květ
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mleté maso připravíme jak jsme zvyklí (vejce, sůl, mouka) s trochou více koření na mleté maso. Hermelín nakrájíme na maličké kousíčky a vmícháme do mletého masa. Přidáme také trochu (stačí lžička) koření na grilovaný hermelín nebo stačí další pepř a chilli. Poté vmícháme dvě lžíce brusinkového kompotu a lžíci cukru. Maso dostane pěkně nasládlou pikantní chuť.
2
Já nechávám maso aspon hodinku v lednici odležet, aby se vše pořádně spojilo několikrát pořádně promíchám. Těsně před smažením přidám mletou papriku aby kouličky dostaly pěkně načervenalou barvu. Poté smažíme obvyklým způsobem ve vyšší vrstvě oleje a následně je necháme dobře okapat či mastnotu vysajeme.
3
Na omáčku si rozmačkáme 1 a půl banánu (nebo dva, podle toho s kolik jich máme), zbytek si necháme na ozdobu. K rozmačkanému banánu přidáme zakysanku a mléko, tak abyhom dostali chustou omáčku. Vše dáme do hrnce a zahřejeme, když směs přejde varem přidáme cukr a koření. Směsí poté políváme koule a zdobíme plátky zbylého banánu.
4
K tomuto jídlu mám nejraději jasmínovou rýži.
Zařazení: Maso Mleté

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.