Mleté hovězí placky

Hodnocení:

Moje:

60 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mleté maso - hovězí
    • chilli
    • 1
      hrst rozinky
    • 1
      lžička skořice
    • 1
      ks vejce
    • olej
  • I. omáčka
    • 0.5
      l sladká smetana
    • 2
      lžíce dijonská hořčice
    • ocet
    • sůl
  • II. omáčka
    • 3
      lžíce kečup - jemný
    • 1
      lžíce chilli omáčka
    • 2
      lžíce mleté ořechy
    • bílé víno - suché

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Promícháme maso, rozinky, vejce, skořici, chilli a sůl a necháme chvíli odstát.
2
Potom děláme malé placičky, které smažíme na oleji. Podáváme teplé s omáčkou.
3
**I. omáčka:** hořčici prudce orestujeme, přilejeme smetanu, osolíme a povaříme na omáčku. Hotovou ochutíme octem.
4
**II. omáčka: **orestujeme kečup, přidáme chilli omáčku, ořechy a zředíme bílým vínem na omáčku.
5
Placky s omáčkami můžeme podávat teplé, ale můžeme nechat všechno vychladnout a podávat studené. Omáčky potom chladíme v chladničce.

Komentáře k receptu

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    2. 5. 2006 16:34

    Toto zkusím venku na grilu,a ještě jestli zbude tak bude ke svačině s tortilami,to vidím a už mlaskám!!Terezko moc díííík.