Autor:

Mletá roláda

Střední
Ingredience
Vepřová plec 500 g
Vegeta  
Sůl  
Pepř mletý  
Vejce 3 ks
Cibule 1 ks
Nakládané kapie 50 g
Mléko 1 dl
Petrželka  
Šunka 100 g
Olej  
Hořčice  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Maso umeleme, přidáme lžíci vegety, sůl, pepř, mléko, promícháme a necháme asi hodinu uležet v lednici. Mezitím si připravíme náplň. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme šunku (salám) a zalijeme vejci, až se hmota srazí. Odleželé maso dáme na mokrý igelit, vytvarujeme plát, potřeme hořčicí, poklademe náplní, posypeme kapií a petrželkou.

Pomocí igelitu svineme do rolády, dobře uzavřeme a dáme na pomaštěný alobal, jehož konce dobře upevníme. Pečeme v troubě na pekáči, do kterého nalijeme asi 1 dl vody. Po upečení odstraníme alobal, necháme chvíli vypařit a krájíme. Můžeme též nechat úplně vychladnout a krájet na plátky na studenou mísu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 48 x
1-
4.63 48 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 48x)
Strapačky s kysaným zelím a uzeným Tradiční slovenská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Mletá roláda

Komentáře

  1. recepty 73   27.02.2009 | 14:06 | reagovat | závadný

    Zdenko,když roládu trošku přimáčknete při zabalování,aby v ní nezůstal vzduch a pěkně na pevno zabalíte do alobalu,tak snad ani prasknout nemůže?!Já jí peču bez pomaštěného alobalu a tak 10minut před úplným upečením jí,,svléknu,,z alobalu a dodělám kůrčičku.S tím srnčím hřbetem,vyloženým alobalem to musí být taky,,tutovka,,.Přeji hodně štěstí.Jiří

  2. zdenka supolova   27.02.2009 | 13:14 | reagovat | závadný

    Mě vždycky sekaná praskne,mrzí mě to moc,v komentářích jsem teď četla,že se má přidat Solamyl,nebo bude lepší péct ve formě?Po nakrájení je veškerý efekt v prčicích:-)

  3. Andrea Kajnarova   31.03.2008 | 17:46 | reagovat | závadný

    Rolada je vynikajici a take krasne vypada.

  4. jolana behalova   08.03.2008 | 15:59 | reagovat | závadný

    Díky ! Ale už jsem dopekla.... :-)) Pekla jsem hoďku na 190°C. A je to fakt moc dobré, dávám jedničku!

  5. Alina   08.03.2008 | 14:15 | reagovat | závadný

    Peču při 200 - 230 stup.

1 2 3 4 ... 6 ... 8 ... 10 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web