Mletá roláda

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 46
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Vlastina

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřová plec
    • vegeta
    • sůl
    • pepř mletý
    • 3
      ks vejce
    • 1
      ks cibule
    • 50
      g nakládané kapie
    • 1
      dl mléko
    • petrželka
    • 100
      g šunka
    • olej
    • hořčice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso umeleme, přidáme lžíci vegety, sůl, pepř, mléko, promícháme a necháme asi hodinu uležet v lednici. Mezitím si připravíme náplň. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme šunku (salám) a zalijeme vejci, až se hmota srazí. Odleželé maso dáme na mokrý igelit, vytvarujeme plát, potřeme hořčicí, poklademe náplní, posypeme kapií a petrželkou.
2
Pomocí igelitu svineme do rolády, dobře uzavřeme a dáme na pomaštěný alobal, jehož konce dobře upevníme. Pečeme v troubě na pekáči, do kterého nalijeme asi 1 dl vody.
3
Po upečení odstraníme alobal, necháme chvíli vypařit a krájíme. Můžeme též nechat úplně vychladnout a krájet na plátky na studenou mísu.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • recepty 73
    recepty 73 |

    27. 2. 2009 14:06

    Zdenko,když roládu trošku přimáčknete při zabalování,aby v ní nezůstal vzduch a pěkně na pevno zabalíte do alobalu,tak snad ani prasknout nemůže?!Já jí peču bez pomaštěného alobalu a tak 10minut před úplným upečením jí,,svléknu,,z alobalu a dodělám kůrčičku.S tím srnčím hřbetem,vyloženým alobalem to musí být taky,,tutovka,,.Přeji hodně štěstí.Jiří

  • zdenka supolova
    zdenka supolova |

    27. 2. 2009 13:14

    Mě vždycky sekaná praskne,mrzí mě to moc,v komentářích jsem teď četla,že se má přidat Solamyl,nebo bude lepší péct ve formě?Po nakrájení je veškerý efekt v prčicích:-)

  • Andrea Kajnarova
    Andrea Kajnarova |

    31. 3. 2008 17:46

    Rolada je vynikajici a take krasne vypada.

  • jolana behalova
    jolana behalova |

    8. 3. 2008 15:59

    Díky ! Ale už jsem dopekla.... :-)) Pekla jsem hoďku na 190°C. A je to fakt moc dobré, dávám jedničku!

  • Alina
    Alina |

    8. 3. 2008 14:15

    Peču při 200 - 230 stup.

  • jolana behalova
    jolana behalova |

    8. 3. 2008 09:02

    Na kolik to mám péct? Díky

  • Janka
    Janka |

    25. 2. 2008 11:12

    S tím solamylem je to dobrý nápad, krásně těsto váže, dobré a efektní

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    24. 2. 2008 17:31

    Je opravdu výborná, taky jsem dala Solamyl a místo mléka šlehačku. Náplň se může měnit podle chuti, nápad se srnčím hřbetem nemá chybu. Dávám zaslouženou jedničku.

  • helena pelichova
    helena pelichova |

    22. 2. 2008 16:31

    sekaná je výborná,lepší jako z plátu masa z kýty

  • Danka Snášelová
    Danka Snášelová |

    21. 2. 2008 18:21

    Ladislavo, dík za inspiraci. Před hodinou jsem roládu vytáhla z trouby. Pekla jsem ji v alobale - ve srnčím hřbetě. A výsledek - nádhera. Do masové hmoty jsem přidala trochu strouhanky,1 vajíčko a nadoporučení Maruš 2 lžíce Solamylu. Do náplně doporučuji dát hrášek i kapii. Hrášek je lepší zamíchat do smaženice a kapií zas posypat náplň. Dvacet minut před dokončením, jsem alobal odkryla a na roládu opatrně nahňácela těstičko = 1 bílek jsem smíchala se sušenou petrželkou, mletou paprikou, lžíci strouhanky a 2 lžíci strouhanéhoEidamu. Potom jsem odkrytou roládu dopekla, až se na povrchu udělala křupavá kůrčička. Moc dobré. Dávám 1.

  • Marsi
    Marsi |

    20. 2. 2008 22:59

    Ladko Vondrakova,dobry napad s tim srncim hrbetem...:-)

  • venyss
    venyss |

    20. 2. 2008 13:19

    Opravdu jednoduchá a dobrá roláda!!Musím dát jedničku!

  • Ladislava Vondráková
    Ladislava Vondráková |

    20. 2. 2008 12:36

    Peču sekanou v alobalem vyložené chlebíčkové formě,ať už na bílkový chlebíčk nebo srnčí hřbet. Vypadá pak na řezu dobře a přece jen tolik nepraská.

  • Marsi
    Marsi |

    19. 2. 2008 21:46

    Katko,pece se zabalena.

  • Eva Přecechtělová
    Eva Přecechtělová |

    19. 2. 2008 09:59

    Tak tohle je výborná záležitost, kterou nepohrdne žádná návštěva. Zvláště s blížícími se Velikonocemi. Nádivka se dá různě obměňovat. Výborné je se žampiony. Když dělám z bůčku také přidávám trochu solamylu a chce to hodně promíchat. Dávám 1

  • katka
    katka |

    12. 12. 2007 11:11

    Mám dotaz - peče se roláda zabalená v alobalu nebo je na alobalu položená?

  • Jarka Mastilová
    Jarka Mastilová |

    25. 8. 2007 22:31

    Mám podobný recept,ale z bůčku a místo mléka je tam šlehačka zbytek je stejný s tímtoreceptem.Jelikož ten můj recept je kalorická bomba,tak jsem vyzkoušela tuto variantu na mletou roládu a chutnala nám také.Pro jistotu jsem přidala Solamyl podle rady p.Maruš,nepraskla a byla skvěle upečená.Tuto roládu dělám vždy když máme hosty,podávám ji po studenu a o pochvalu není nikdy nouze.Hodnocení 1 je opravdu na místě.

  • Veronika
    Veronika |

    16. 7. 2007 13:44

    Opravdu moc dobrý recept! Jednoduché a výsledek je super!

  • Maruš
    Maruš |

    25. 3. 2007 14:23

    Paní Mileno,tuto sekanou dělám poměrně často.Zkuste příště přidat ještě tak 1 1/2 - 2 lžíce bramborového škrobu-Solamylu.Ještě mi nepraskla.Ještě dávám kousek jemně nakrájené cibule do masa,zbytek do náplně.

  • MilenaR
    MilenaR |

    25. 3. 2007 10:59

    sekanou mohu jak koliv.tuhle dělám podobně.ale občas mi praskne,ikdyž jsem zkoušela různé fígle od kuchaře.tak nevím čím.jinak mnam M

  • Krista Romanová
    Krista Romanová |

    24. 3. 2007 16:31

    Musím autorce dát za 1. Velmi dobrá roláda, ocenil i můj bráška - specialista na sekanou. Jídlo je jednoduché, nenáročné a přitom slavnostní.

  • XY
    XY |

    26. 2. 2007 19:04

    Fakt výborná doporučuji do náplně přidat sterilovaný hrášek

  • Petra
    Petra |

    26. 2. 2007 16:13

    Roládu jsem pekla k nedělnímu obědu s bramborovu kaší, byla opravdu výborná. K večeři se po ní zaprášilo prozměnu na studena.

  • marci
    marci |

    26. 2. 2007 15:52

    Byla u nás k nedělnímu obědu. Rodince chutnala, opravdu moc dobrá.

  • Mirka G.
    Mirka G. |

    25. 2. 2007 14:24

    Dnes som ju urobila, je výborná, len sa mi zdalo tej náplne veľa.Ale možno som mala urobiť tenšiu placku :-).

  • Anonym
    Anonym |

    19. 2. 2007 11:15

    jako nedělní obě bylo výborné, přidala jsem trochu dušených hub

  • Alexa Hoffmannová
    Alexa Hoffmannová |

    19. 2. 2007 08:43

    Děllala jsem v sobotu z kila mletého masa a tajně doufala,že v neděli nebudu muset vařit. Marně.Byla fakt výborná.

  • lenča
    lenča |

    18. 2. 2007 14:58

    Roládu jsme jedli za studena a byla skvělá.Přidali jsme navíc hrášek a vypustili kapii a bylo to skvělé.

  • Vlasta Vejvodova
    Vlasta Vejvodova |

    16. 2. 2007 09:44

    Mužu potvrdit,že studená nám také více chutnala.

  • Vlasta Vejvodova
    Vlasta Vejvodova |

    15. 2. 2007 11:54

    Moc dobrá!

  • Rena
    Rena |

    13. 2. 2007 17:45

    Roláda z mletého bůčku má ještě jednu verzi.Na 1 kg mletého bůčku 3 lžíce solamylu,1/4 l mléka.Ostaní stejné jak v původním receptu,nemusí být vegeta.Směs je dobré hodně promíchat,nejlépe ve hnětači.Povrch také potřít sojovou omáčkou,nebo i magi,péct bez alobalu,polévat výpekem.

  • Iva
    Iva |

    13. 2. 2007 11:01

    Roládu je možné zhotovit i z 1 kg mletého bůčku.Ostatní přísady i náplň zůstávají stejné.Před pečením je dobré roládu potřít sojovou omáčkou.Není nutné péct v alobalu,ale během pečení polévatvýpekem.Každopádně obě varianty patří k velice "praktickým"!

  • Jana Mašková
    Jana Mašková |

    13. 2. 2007 10:51

    Výborná už jsem jí dělala několikrát recept mám už dlouho a jedna moje poznámka.Alobal sundavám během pečení aby se udělala roláda do zlatova

  • Zdeňka
    Zdeňka |

    12. 2. 2007 14:06

    Taky u nás to byl nedělní obídek,jednoduché,rychlé a výborné.Dávám za 1.

  • doktorka
    doktorka |

    11. 2. 2007 22:37

    Nedělní obídek fakt moc dobrý, snedli jsme teplé, takže ani nevím, jak to chutná studené, snad příště zbyde, budu určitě opakovat

  • věra
    věra |

    11. 2. 2007 13:57

    moc dobrá a ani nestačila vychladnout.dávam za 1....

  • Eva
    Eva |

    11. 2. 2007 10:20

    Já jsem ji pekla včera, zhruba hodinu (ale dělal jsem ji z kila masa). Mně osobně tam moc nechutnala ta kapie, rodina si ale nestěžovala. A lepší mi to přišlo studené.

  • Luba
    Luba |

    10. 2. 2007 23:27

    Pekla jsem 3/4 hodiny a bylo výborné - informace pro Anonyma

  • Zdenka Kačerovská
    Zdenka Kačerovská |

    10. 2. 2007 17:43

    Výborné-doporučuji,pekla jsem bez alobalu a krásně držela roláda pohromadě,je dobrá teplá i studená

  • Anonym
    Anonym |

    10. 2. 2007 08:52

    Jak dlouho se to peče v troubě?

  • Luba
    Luba |

    11. 10. 2006 17:58

    Výborné, dělala jsem přesně podle předpisu, do vajec jsem přidala sterilovaný hrášek místo kapie, výborné teplé i studené

  • Jana Kubcová
    Jana Kubcová |

    10. 10. 2006 23:18

    Doporučuji!!!! Naprosto výýýýborná věc! Ani na přípravu to není nijak náročné! Dávám velkou jedničku!!!

  • Soňa
    Soňa |

    11. 8. 2006 10:46

    Výborná - držela jsem se receptu a byla na 1: No, ale ta anglická, by tam mohla být fakt dobrá....

  • Iveta
    Iveta |

    10. 8. 2006 16:10

    Místo šunky do vajec, jsem pokladla plát anglickou slaninou,taky nám to moc chutnalo

  • Nilda
    Nilda |

    29. 7. 2006 09:18

    Podle tohoto receptu dělám pravidelně, protože máme moc rádi mleté, je to dobré studené na chleba i teplé například s novým brambůrkem

  • Jana
    Jana |

    29. 7. 2006 01:36

    Pekla jsem bez alobalu,sekaná držela tvar pěkně.Na řezu hezky barevné,chuťově velmi dobré.Určitě zkuste.

  • Lubor
    Lubor |

    14. 10. 2005 19:44

    Fakt studená je špica

  • Stáňa Nová
    Stáňa Nová |

    13. 10. 2005 19:55

    Moc dobré, máme raději než klasickou sekanou

  • Vlastimila Vacková
    Vlastimila Vacková |

    7. 10. 2005 21:25

    Nejlepší je studená, obložená zeleninou s křenem a hořčicí