Mléčná rýže se skořicí a cukrem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      l mléko
    • citronová kůra
    • 140
      g mléčná rýže (Kulatozrnná)
    • 2
      ks vejce
    • 4
      lžíce cukr
    • 1
      lžíce skořice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mléka vsypeme rýži, špetku soli, citronovou kůru a vše pomalu přivedeme k varu. Za občasného míchání vaříme asi 25 minut. Poté vyjmeme citronovou kůru a do rýže vmícháme žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh do kterého pomalu přisypáváme 2 lžíce cukru. Ušlehaný sníh přidáme do rýže. Zbylý cukr smícháme se skořicí. Kaši rozdělíme na talíře a posypeme skořicovým cukrem. K pokrmu je vhodný švestkový nebo třešňový kompot.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • majak.11
    majak.11 |

    22. 11. 2010 18:33

    příště už nebudu dávat citron. kůru,nechutná mi tam. :-$

  • Elejna
    Elejna |

    20. 10. 2010 22:33

    vyzkoušela jsem, rýže je moc dobrá. Nedávala jsem sníh (mám před ním přirozený respekt), s ním by byla rýže určitě víc nadýchaná, ale i tak velmi dobré. Dávám za 1

  • D L
    D L |

    18. 9. 2008 14:32

    Dnes som robila z polovicnej davky ale dala som nadrhnutu citr. koru, nedala som vajicka a osladila som vanilk. cukrom. Krasne mi za tych 25 minut varenia zhustla a na zaver som pridala este lyzicku zlateho klasu. Neviem, ci mala taku konzistenciu ako ma mat, ale chutovo bola vynikajuca. Posypala som si cast skoricou a cast grankom.

  • A F
    A F |

    29. 6. 2008 20:59

    Rychle, a bajecne chutne! Hned rano podle pocasi si udelam takovyto obed nebo svacinu a jedeme do hor nebo k vode.

  • Kačenka Brožová
    Kačenka Brožová |

    24. 5. 2007 14:35

    nám to ve škole vaří s rozinkama a kouskama jablek.... jdu to zkusit, tak mi držte palce

  • doga
    doga |

    24. 4. 2007 19:04

    ja delam mlecnou ryzi z obycejne. napred ji varim ve vode, abych ji nemusel michat a asi po 10 minutach teprve pridam mleko. to se uz u dna pripaluje, takze u toho uz musim stat a michat. asi nebude tak dobra, ale pro me staci.

  • Týtýta Cahová
    Týtýta Cahová |

    21. 4. 2007 19:35

    Mléčná rýže = mňam, mňam!!!!!

  • Mája
    Mája |

    5. 2. 2007 14:23

    Dneska jsem zkoušela,taky jsem to dala ještě zapíct a nahoře posypala cukrem a nebylo to špatné.

  • Anonym
    Anonym |

    11. 1. 2007 22:47

    Já to s tím blíkovým sněhem a žloutkem ještě chvíli zapeču na nákyp. A přidávám odkapané kompotované meruňky.

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    11. 1. 2007 17:56

    Chtěla jsem se zeptat, ty žloutky a potom i ušlehaný sníh s cukrem zamícháme do hotové rýže? Nebo se to ještě vaří? Díky za odpověď. Ivana

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    11. 1. 2007 14:28

    Skúste do ryžovej kaše pridať trocha podusenej a rozmixovanej tekvice, chuť je veľmi jemná.

  • sonia asif
    sonia asif |

    11. 1. 2007 13:54

    mlecnou ryzi jsem delala poprve, a musim rict,ze se opravdu povedla. me i manzelovi chutnala. a uz se me ptal kdy ji opet udelam. dekuji za recept a jak psal Kuchar Ryze s radosti doporucuji

  • Yablos
    Yablos |

    3. 9. 2005 13:32

    Rýži z varných sáčku lze doporučit v krajním případě - nění to úplně ono(moc tuhá, málo saje). Ale za to, pokud se někomu nechce dělat sníh z vajec, stačí místo cukru použít kondenz.mléko-třeba salko.Pokud plánujete jíst toto jídlo i za studena, ponechte tam citronové kůry a před vložením do ledničky ještě promíchejte.

  • Kuchař teoretik
    Kuchař teoretik |

    25. 7. 2005 11:39

    Lze použít i obyčejnou rýži?

  • Anonym
    Anonym |

    11. 10. 2004 18:14

    Mléčnou rýži zbožňuji. Je to skoro nejlepší jídlo!

  • Kuchař Rýže
    Kuchař Rýže |

    23. 3. 2004 18:56

    Mléčná rýže je jeden z nejchutnějších pokrmů a mám ho opravdu velice rád.Znám i jiné recepty , ale tenhle byl asi z 50 receptů nejlepší.Tento pokrm bych vám s radostí doporučil.