Autor:

Mléčná polévka s koprem a žampiony

Střední
Ingredience
Brambory  
Mléko  
Ocet  
Sůl  
Hladká mouka  
Voda  
Žampiony  
Kopr
čerstvý mražený nebo sterilovaný
 

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Asi 4 vetší brambory nakrájíme na kousky, dáme do osolené vody a vaříme do poloměkka. Pak přidáme nakrájené žampiony (já používám i konzervované), zalijeme mlékem cca 1/2 l, ve kterém rozmícháme hladkou mouku. Asi 10 minut vaříme za stálého míchání, aby se neudělaly žmolky. Potom přidáme dvě lžíce kopru a dochutíme octem. Můžete použít i smetanu, protože v polévce není žádný tuk.

Je velmi chutná a zkoušela jsem i z čerstvých hub. Množství neuvádím záměrně, někdo rád víc hub, jiný zase víc kopru. Fantazii se meze nekladou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Jak správně naporcovat drůbež? Články z

Komentáře k receptu: Mléčná polévka s koprem a žampiony

Komentáře

  1. Lucka   30.08.2014 | 19:33 | reagovat |

    Tuhle polívku miluju už od malička...Jedním slovem MŇAM!!! <3

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web