Minutky s broskvemi a karamelem

Střední
Porce: 6
Ingredience
Kuřecí maso
řízek (prsní nebo stehenní)
6 ks
Broskvový kompot 3 ks
Bílé víno
kyselejší
1 dl
Cukr krystal 6 lžíce
Slunečnicový olej  
Pepř mletý 1 špetka
Paprika - sladká 1 špetka
Sůl 1 špetka
Příloha
Čerstvá zelenina  
Americké brambory
nebo hranolky
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme paprikou. Osmažíme na oleji. Na jinou pánev nasypeme několik lžic krystalu a opražíme na světle hnědý karamel. Pak přilijeme přiměřeně vína (prská to) a necháme rozpustit na hustší omáčku

Na talíř dáme minutku, americké brambory, nebo hranolky rovněž pečené v troubě a nakrájenou syrovou zeleninu (okurka, paprika, rajčata apod.) Nakonec dáme na minutku půlku broskve a přelijeme lžící karamelu.

Recept je z „Ham a mňam“ od P. Novotného, tam ovšem bylo použité krůtí maso a navíc mandle a jiná příloha. Je to zvláštní a odvážná kombinace masa, karamelu a ovoce.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Tomatové velouté Sváteční pohoštění Články z

Komentáře k receptu: Minutky s broskvemi a karamelem

Komentáře

  1. marčelína   24.07.2007 | 12:57 | reagovat | závadný

    fantastické!!!!! nezbylo nic:)

  2. Airan   19.01.2006 | 10:52 | reagovat | závadný

    Po zkusenosti s vasi naplni s nivou a broskvii - verim , ze i toto bude moc dobre.

  3. Tereza Jarčušková   19.01.2006 | 8:55 | reagovat | závadný

    Vďaka za recept, Janička, už si ho ukladám.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web