Minutky s broskvemi a karamelem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
6
porce
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks kuřecí maso řízek (prsní nebo stehenní)
    • 3
      ks broskvový kompot
    • 1
      dl bílé víno kyselejší
    • 6
      lžíce cukr krystal
    • slunečnicový olej
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka paprika - sladká
    • 1
      špetka sůl
  • Příloha
    • čerstvá zelenina
    • americké brambory nebo hranolky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme paprikou. Osmažíme na oleji. Na jinou pánev nasypeme několik lžic krystalu a opražíme na světle hnědý karamel. Pak přilijeme přiměřeně vína (prská to) a necháme rozpustit na hustší omáčku
2
Na talíř dáme minutku, americké brambory, nebo hranolky rovněž pečené v troubě a nakrájenou syrovou zeleninu (okurka, paprika, rajčata apod.) Nakonec dáme na minutku půlku broskve a přelijeme lžící karamelu.
3
Recept je z "Ham a mňam" od P. Novotného, tam ovšem bylo použité krůtí maso a navíc mandle a jiná příloha. Je to zvláštní a odvážná kombinace masa, karamelu a ovoce.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • koko
    koko |

    4. 3. 2013 08:58

    =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O dobro

  • marčelína
    marčelína |

    24. 7. 2007 12:57

    fantastické!!!!! nezbylo nic:)

  • Airan
    Airan |

    19. 1. 2006 10:52

    Po zkusenosti s vasi naplni s nivou a broskvii - verim , ze i toto bude moc dobre.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    19. 1. 2006 08:55

    Vďaka za recept, Janička, už si ho ukladám.