Autor:

Minutková šťáva

720 minut PT0H720M
Obtížné
Na 5litrů šťávy
Vepřové kosti
s trochou masa
1 kg
Cibule 1,5 kg
Mrkev 1/2 kg
Nové koření  
Pepř celý  
Sádlo  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Kosti rozsekáme dáme je na rozehřáté sádlo, přidáme sůl, pepř, dáme do trouby péct. Když jsou kosti částečně vypečené, tak k nim přidáme cibuli a mrkev nakrájenou na kolečka. Osmahneme co nejvíce do tmava, ale tak, abychom nespálili cibuli.

Zalijeme vodou a dáme do trouby dusit, postupně doléváme vodu a opět necháváme vydusit, až na tuk a to do té doby, než se nám maso na kostích totálně rozpadne.

Poté zalijeme vodou a zahustíme solamylem nebo jiným bramborovým škrobem, dochutíme sojovkou a solí tak, aby byla jemně chutná a procedíme přes hustý cedník.

Šťávu lze připravit z různých druhů kostí, což znamená prakticky ke každému druhu masa - relativně stejným postupem.

Tak a doufám, že ji alespoň vyzkoušíte, když už jsem se konečně odhodlal vám napsat tento recept. Předem varuji, jedná se o dlouhodobou přípravu, týkající se kolem 12 hodin.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Tip na víkend: Domácí farmářské menu Články z

Komentáře k receptu: Minutková šťáva

Komentáře

  1. martin jirout   17.10.2006 | 11:58 | reagovat |

    to asi ano ale samozřejmě nemusíte dělat 5 litrů porci můžete různě zvětšit či zmenšit dle potřeby já to tak napsal pouze proto že jsou tak suroviny zaokrouhlené jako že si nepůjdete do řeznictví koupit 236 g vepř.kostí....ale jak jsem již jednou zmiňoval -nevyplatí se vám to nikomu takto připravovat pokud to nebudete dělat v min.množství 10l....s uctivým pozdravem

  2. Jaroslava Oumarová   17.10.2006 | 10:37 | reagovat |

    Já bych to ale asi mrazila bez solamylu a přidala ho až při přípravě masa. A taky mne překvapilo, že z kila kostí je 5 litrů, myslela jsem, že to je něco jako magi v kostce - tedy velmi hustý koncentrát. Asi to zkusím do toho okamžiku, kdy se to vypeče na tuk, pak propasíruju a zamrazím. Naředit a zahustit to mohu pak, ne?

  3. Hana Rožníčková   17.10.2006 | 10:00 | reagovat |

    Ale holky, nikdo vás nenutí, abyste do toho šly.Martin sem dal recept na přání ostatních.Třeba se to dá zamrazit do formy na kostky ledu..Třeba...

  4. Lada Kovářová   17.10.2006 | 9:58 | reagovat |

    Já bych použila poloviční nebo třetinové množství a hotovou šťávu zamrazila do kostek na led, na pozdější použití.

  5. Jitka Malinová   17.10.2006 | 9:52 | reagovat |

    Recept je dobrý pro restauraci, co bych dělala doma s 5 l šťávy opravdu nevím.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Plné, nebo úzké: Co o vaší povaze vypovídá tvar rtů? Plné, nebo úzké: Co o vaší povaze vypovídá tvar rtů?
Vědci varují ženy před nošením podprsenek. Vážně jsou nebezpečné? Vědci varují ženy před nošením podprsenek. Vážně jsou nebezpečné?
5 zásadních pravidel sexu s kamarádem! Hlavně u něj nepřespávejte! 5 zásadních pravidel sexu s kamarádem! Hlavně u něj nepřespávejte!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web