Autor:

Minutková šťáva

720 minut PT0H720M
Obtížné
Na 5litrů šťávy
Vepřové kosti
s trochou masa
1 kg
Cibule 1,5 kg
Mrkev 1/2 kg
Nové koření  
Pepř celý  
Sádlo  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Kosti rozsekáme dáme je na rozehřáté sádlo, přidáme sůl, pepř, dáme do trouby péct. Když jsou kosti částečně vypečené, tak k nim přidáme cibuli a mrkev nakrájenou na kolečka. Osmahneme co nejvíce do tmava, ale tak, abychom nespálili cibuli.

Zalijeme vodou a dáme do trouby dusit, postupně doléváme vodu a opět necháváme vydusit, až na tuk a to do té doby, než se nám maso na kostích totálně rozpadne.

Poté zalijeme vodou a zahustíme solamylem nebo jiným bramborovým škrobem, dochutíme sojovkou a solí tak, aby byla jemně chutná a procedíme přes hustý cedník.

Šťávu lze připravit z různých druhů kostí, což znamená prakticky ke každému druhu masa - relativně stejným postupem.

Tak a doufám, že ji alespoň vyzkoušíte, když už jsem se konečně odhodlal vám napsat tento recept. Předem varuji, jedná se o dlouhodobou přípravu, týkající se kolem 12 hodin.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Salát z pečených paprik a fazolí Suroviny pro horké léto Články z

Komentáře k receptu: Minutková šťáva

Komentáře

  1. martin jirout   17.10.2006 | 11:58 | reagovat |

    to asi ano ale samozřejmě nemusíte dělat 5 litrů porci můžete různě zvětšit či zmenšit dle potřeby já to tak napsal pouze proto že jsou tak suroviny zaokrouhlené jako že si nepůjdete do řeznictví koupit 236 g vepř.kostí....ale jak jsem již jednou zmiňoval -nevyplatí se vám to nikomu takto připravovat pokud to nebudete dělat v min.množství 10l....s uctivým pozdravem

  2. Jaroslava Oumarová   17.10.2006 | 10:37 | reagovat |

    Já bych to ale asi mrazila bez solamylu a přidala ho až při přípravě masa. A taky mne překvapilo, že z kila kostí je 5 litrů, myslela jsem, že to je něco jako magi v kostce - tedy velmi hustý koncentrát. Asi to zkusím do toho okamžiku, kdy se to vypeče na tuk, pak propasíruju a zamrazím. Naředit a zahustit to mohu pak, ne?

  3. Hana Rožníčková   17.10.2006 | 10:00 | reagovat |

    Ale holky, nikdo vás nenutí, abyste do toho šly.Martin sem dal recept na přání ostatních.Třeba se to dá zamrazit do formy na kostky ledu..Třeba...

  4. Lada Kovářová   17.10.2006 | 9:58 | reagovat |

    Já bych použila poloviční nebo třetinové množství a hotovou šťávu zamrazila do kostek na led, na pozdější použití.

  5. Jitka Malinová   17.10.2006 | 9:52 | reagovat |

    Recept je dobrý pro restauraci, co bych dělala doma s 5 l šťávy opravdu nevím.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit? Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit?
Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů
Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství! Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web