Autor:

Minutka s mrkví a hráškem

Snadné
Porce: 2
Ingredience
Kuřecí maso
prsa (nebo filety z pangase)
2 ks
Citronová šťáva 1 ks
Koření
česnek s bylinkami
2 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Worcestrová omáčka 1 lžíce
Cibule
středně velká
1 ks
Olej  
Máslo  
Rajčata 2 ks
Mrkev 2 ks
Hrášek 1 hrst
Kečup - jemný 2 lžíce
Minutka s mrkví a hráškem

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží, Rybí

Maso nakrájíme na větší kousky posolíme, popepříme, okořeníme česnekem s bylinkami a zakápneme citronovou šťávou (cca 1/4 citronu) a trochou worchesteru. Necháme pár minut odležet, zatím co si nakrájíme cibulku, nahrubo nastrouháme mrkev a nakrájíme rajčata. Na pánvi rozpálíme půl napůl lžíci oleje s hrudkou másla a zprudka orestujeme maso a cibulku, přidáme mrkev, rajčata a hrášek a stáhneme teplotu, dle potřeby podlijeme (ale nemělo by to být nutné) a pár minut podusíme. Ke konci přidáme trochu kečupu. Podáváme s těstovinami nebo rýží.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1-
4.8 5 5 1
Šťavnatý steak s máslovou hruškou Šťavnaté hruškové speciality - 2. díl Články z

Komentáře k receptu: Minutka s mrkví a hráškem

Komentáře

  1. Thaya   10.10.2010 | 16:10 | reagovat |

    Worchestrová omáčka bohužel nebyla a místo rajčat jsem dala brokolici, takže nevím nakolik se ta chuť změnila, ale i tak to bylo úžasný :-)

  2. Věra Štroblová   18.02.2009 | 13:46 | reagovat |

    Díky Míšo, moc moc dobrý recept trochu jsem si upravila takto: mrkev jsem "naloupala" na delší proužky, cibuli na půlkolečka, hrášku dala více ..doporučuji a dávám za 1 ****

  3. Věra Štroblová   18.02.2009 | 11:00 | reagovat |

    Michaelo děkuji za výborný recept vyzkoušela jsem a měl velký úspěch. Do masa jsem přidala tři stroužky lisovaného česneku, cibuli nakrájela na jemné půlkroužky mrkev jsem nestrouhala ale "naloupala" na dlouhé jemné nudle a hrášku jsem tam dala větší plechovku ..vypadá to jako čína a podávala jsem s jemným instatnímii rýžovými mudlemi přidala list čínského zelí a postrouhala sýrem .....dávám velikou jedničku a doporučuji vyzkoušet :-)

  4. Jarka O.   09.02.2009 | 11:47 | reagovat |

    Až díky Věře jsem si tohoto receptu všimla...zkusím to z pangase, toho milujeme.

  5. Věra Štroblová   09.02.2009 | 9:24 | reagovat |

    Michalo super recept ! jdu si tiskout do sbírky :-)) díky

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem 8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem
12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo! 12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo!
Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari! Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web