Minutka s mrkví a hráškem

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 5
neuvedeno
2
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks kuřecí maso prsa (nebo filety z pangase)
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 2
      špetka koření česnek s bylinkami
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce worcestrová omáčka
    • 1
      ks cibule středně velká
    • olej
    • máslo
    • 2
      ks rajčata
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      hrst hrášek
    • 2
      lžíce kečup - jemný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na větší kousky posolíme, popepříme, okořeníme česnekem s bylinkami a zakápneme citronovou šťávou (cca 1/4 citronu) a trochou worchesteru. Necháme pár minut odležet, zatím co si nakrájíme cibulku, nahrubo nastrouháme mrkev a nakrájíme rajčata. Na pánvi rozpálíme půl napůl lžíci oleje s hrudkou másla a zprudka orestujeme maso a cibulku, přidáme mrkev, rajčata a hrášek a stáhneme teplotu, dle potřeby podlijeme (ale nemělo by to být nutné) a pár minut podusíme. Ke konci přidáme trochu kečupu. Podáváme s těstovinami nebo rýží.
Zařazení: Maso Drůbeží Rybí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ladia
    Ladia |

    11. 10. 2010 09:09

    Maso drůbeží

  • Thaya
    Thaya |

    10. 10. 2010 16:10

    Worchestrová omáčka bohužel nebyla a místo rajčat jsem dala brokolici, takže nevím nakolik se ta chuť změnila, ale i tak to bylo úžasný :-)

  • Věra Štroblová
    Věra Štroblová |

    18. 2. 2009 13:46

    Díky Míšo, moc moc dobrý recept trochu jsem si upravila takto: mrkev jsem "naloupala" na delší proužky, cibuli na půlkolečka, hrášku dala více ..doporučuji a dávám za 1 ****

  • Věra Štroblová
    Věra Štroblová |

    18. 2. 2009 11:00

    Michaelo děkuji za výborný recept vyzkoušela jsem a měl velký úspěch. Do masa jsem přidala tři stroužky lisovaného česneku, cibuli nakrájela na jemné půlkroužky mrkev jsem nestrouhala ale "naloupala" na dlouhé jemné nudle a hrášku jsem tam dala větší plechovku ..vypadá to jako čína a podávala jsem s jemným instatnímii rýžovými mudlemi přidala list čínského zelí a postrouhala sýrem .....dávám velikou jedničku a doporučuji vyzkoušet :-)

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    9. 2. 2009 11:47

    Až díky Věře jsem si tohoto receptu všimla...zkusím to z pangase, toho milujeme.

  • Věra Štroblová
    Věra Štroblová |

    9. 2. 2009 09:24

    Michalo super recept ! jdu si tiskout do sbírky :-)) díky

  • Michaela Honzíková
    Michaela Honzíková |

    7. 2. 2009 20:37

    omlouvám se za pravopis nějak mi to ujelo:) Děkuji Věro:)

  • Věra Štroblová
    Věra Štroblová |

    30. 1. 2009 10:33

    :-))) opravila bych to někomu teda, není to můj recept :-))))

  • Věra Štroblová
    Věra Štroblová |

    30. 1. 2009 10:31

    Dodatečně bych u receptu opravila ...na pánvi ne na pánvy no jen kdyby si to někdo vytisk do sbírky.. :-))