Autor:

Miminka II.

Střední
Těsto
Máslo 100 g
Žloutek 2 ks
Moučkový cukr
+ na posypání
40 g
Hladká mouka 200 g
Mléko 4 lžíce
Vejce
na potření
1 ks
Náplň
Lískové oříšky
mleté
130 g
Moučkový cukr 160 g
Sníh z bílku 2 ks

Postup přípravy:

Z másla, cukru, žloutků, mouky a mléka vypracujeme hladké těsto, které na pomoučeném vále rozválíme na placku silnou cca 2-3 mm, nakrájíme ji na čtverečky (5×5 cm) a potřeme rozšlehaným vejcem. Vypracujeme náplň (musí být tuhá, pokud ne, dosypeme cukr či oříšky), z náplně tvoříme rukama malé válečky, které skládáme napříč na čtverečky. Každý pak zavineme do těsta jako mimino do zavinovačky (tzn. dva protilehlé cípy k sobě). Miminka pak potřeme znovu rozšlehaným vejcem a upečeme ve středně vyhřáté troubě do zrůžovění. Hotové sypeme cukrem.

Poznámka: doporučuji nechat odležet alespoň dva týdny, pak jsou lepší.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Ořechová zmrzlina v pivním těstíčku Ořechová zmrzlina v pivním těstíčku a další "pivní"recepty Články z

Komentáře k receptu: Miminka II.

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web