Milovníků kuře s chřestem

Hodnocení:

Moje:

-
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g kuřecí maso
    • 2
      dl vývar
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžička škrobová moučka
    • 1
      lžíce bílé víno
    • olej
    • 1
      špetka sůl
    • 500
      g chřest nejlépe bílý
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      špetka cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V misce rozmícháme vejce s 1 lžičkou škrobové moučky, osolíme. Přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso, promícháme a necháme alespoň 15 minut odležet. V hrnku vývaru rozmícháme zbylý škrob, přilijeme víno a sojovou omáčku. Mírně pocukrujeme. Na rozehřáté pánvi opečeme směs s masem, poté přidáme chřest, zvolna dopékáme a nakonec podlijeme upraveným vývarem a lehce podusíme.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Aneta Urbanová
    Aneta Urbanová |

    13. 5. 2011 12:27

    Tento recept jsem dělala dnes k obědu a jsem zklamána..moc velký ohlas to nemělo.Víno jsem neměla, tak jsem ho tam nedala, jinak jsem udělala vše podle receptu a bylo to "divné". Možná to bylo tím,že jsem tam dala originální asijskou sójovou omáčku, která i přesto že chutná naprosto jinak než ta naše česká, je mnohem lepší. Tak nevím, ale nechutnalo nám.

  • Marča Ma
    Marča Ma |

    2. 6. 2007 12:47

    Víno jsem oželila - není vždy k dispozici, ale přesto bylo kuře mňam! Chválím 1

  • Luciperka
    Luciperka |

    2. 6. 2007 12:42

    Mňam!

  • Annalise
    Annalise |

    18. 5. 2007 13:55

    Dávám ho přímo syrový, jen odrhnutý. Je poté takový křehčí, ale pokud máte ráda měkce uvařenou zeleninu, tak ho raději předvařte

  • Pavla
    Pavla |

    18. 5. 2007 10:18

    Ten čerstvý chřest tam dáváte syrový nebo předem uvařený?

  • Annalise
    Annalise |

    14. 5. 2007 16:20

    Já to mám vyzkoušené pouze s chřestem čerstvým, ale myslím si, že po slití nálevu by ten z konzervy nebyl na škodu :o)

  • Myš
    Myš |

    14. 5. 2007 11:21

    Mam dotaz, chrest cerstvy, nebo muze byt i z konzervy ? Jde o to, ze chrest je pomerne sezonni zalezitost...