Autor:

Milovaná brioška

Střední
Ingredience
Hladká mouka 400 g
Cukr 80 g
Droždí
1 kostka
42 g
Sůl 2 lžička
Mléko 150 ml
Vejce
+ 1 na potření
3 ks
Máslo 200 g
Rozinky
dle chuti
 
Sušené meruňky
nemusí být
250 g
Hnědý rum 2 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z mouky/obilovin

Kvásek: 1 lžička cukru + droždí + trocha mléka = necháme vzejít kvásek na teplém místě.

Do mísy prosijeme mouku, přidáme cukr, sůl, vejce a kvásek, postupně přiléváme mléko. Naposled přijde rozpuštěné máslo s rumem. Zpracujeme vláčné těsto, které necháme v teple kynout, asi 30 minut. Osvědčila se mi trouba předehřátá na 50 °C. Poté do těsta zapracuji rozinky s meruňkami, které jsem namočila do horké vody a pokrájela nahrubo. Utvořím 16 kuliček.

Důkladně vymažeme formy na biskupský chlebíček - do každé formy přijde 8 kuliček. Poté formy přikryjeme utěrkou a dáme znova do trouby kynout nejméně na 30 minut (klidně i na celou hodinu). Poté je pomažeme vajíčkem s troškou mléka. Pečeme cca 30 min. na 180 °C.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Tartaletky s houbovým salátem a hovězí tatarák na briošce Silvestr ve velkém stylu. Připravte výtečné a originální lahůdky Články z

Komentáře k receptu: Milovaná brioška

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web