Míchaná vejce s rajčaty (šakšuky)

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: heeduss

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      lžíce máslo
    • 4
      ks vejce
    • 2
      ks rajčata
    • 2
      ks tavený sýr
    • 1
      dl mléko
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na pánvičce rozpustíme máslo, přidáme vejce, tavený sýr, rajčata, sůl a pepř. Připravujeme jako klasická míchaná vejce do ztuhnutí. Nakonec můžeme nalít trochu mléka na zvláčnění pokrmu a vše prohřát.

Komentáře k receptu

  • čéče
    čéče |

    17. 4. 2013 10:36

    co s těma rajčatama :-\

  • moucha
    moucha |

    11. 6. 2011 17:26

    dobré ale má to mouchy :-) :-) :-\

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    25. 7. 2009 23:45

    syrové a ne sirové !!! Je to vyjmenované slovo

  • Lucie Blechová
    Lucie Blechová |

    24. 7. 2009 09:24

    Já když přidávám rajčata do míchaných vajec, tak nakrájená na malé kousky až před koncem smažení a smažíím jedině na cibulce. Mléko jsme přidávali jen do samotných míchaných vajíček, když jsme je dělávali pro malou sestřičku :-). Je pravda, že jsou pak jemnější.

  • hedvika kramlová
    hedvika kramlová |

    23. 7. 2009 17:58

    Rajčata přidáme na začátku s vejci a sýrem, klasicky sirové, neloupané, nakrájené na kostky nebo měsíčky...mléko jídlo jemně zředí, ale jídlo nezbřečkovatí. Pokud nechcete, není potřeba tam mléko dávat:-))

  • Věra Děrgelová
    Věra Děrgelová |

    23. 7. 2009 16:06

    není napsáno, kdy se tam mají dát ta rajčata a v jaké podobě - oloupané? nakrájené na kostky? na plátky? a to mléko ???

  • niobe nightingale
    niobe nightingale |

    23. 7. 2009 14:16

    Noo... docela by mě zajímalo, co s těma rajčatama teda? ... a taky, jestli to náhodou nebude takový dost břečkovatý, když se tam nalije to mlíko?