Mexický kruťák

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g krůtí prsa
    • 100
      g slanina
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks červená paprika
    • 1
      ks zelená paprika
    • 500
      g zelí
    • nakládaná kukuřice
    • pepř mletý
    • chilli
    • sůl
    • sojová omáčka
    • olej
    • fazole sterilované - červené
    • šťáva Knorr k drůbežímu masu - instantní

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, pokapeme sojovou omáčkou a dáme odležet. Na hluboké pánvi rozehřejeme na drobno nakrájenou slaninu, hrubě posekanou cibuli a lehce zpěníme. Přidáme krájené zelí, podlijeme trochou vody a chvíli dusíme.
2
Pak přidáme obě papriky na proužky naporcované a opět podusíme (zelenina musí zůstat jemně křupavá a nerozvařená). Zalijeme vodou, aby se zelenina téměř potopila, jakmile začně vařit nasypeme instantní drůběží šťávu a mícháme, až se rozpustí.
3
Nakonec přidáme fazole a kukuřici. Dochutíme pepřem a chili. Odstavíme. Druhou pánev rozpálíme a orestujeme na ní naložené krůtí nudličky. Ještě horké nasypeme do omáčky a promícháme. Podáváme s dušenou rýží, bramborem, výbornou přílohou je čerstvý chléb.
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.