Autor:

Mexické rizoto s ananasem

Střední
Ingredience
Rýže 250 g
Sůl  
Rajčata 800 g
Cibule 1 ks
Česnek 2 stroužek
Chilli papričky 3 ks
Olivový olej 2 lžíce
Zeleninový vývar 200 ml
Ananasový kompot 1 ks
Chilli  
Petrželka  
Krůtí řízek
2 ks
400 g
Pepř mletý
z mlýnku
 
Mexické rizoto s ananasem

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy

Dáme vařit rýži (já použil trojbarevnou - chutná i hezká napohled). Rajčata nařízneme křížem a spaříme vroucí vodou, oloupeme, nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka, česnek prolisujeme. Maso nakrájíme na malé kousky. Chilli papričky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a nadrobno pokrájíme (množství je orientační dle velikosti a pálivosti).

V pánvi rozehřejeme olej, osmahneme cibuli a přidáme maso. Maso osolíme a lehce opepříme. Přidáme rajčata, papričky a česnek. Zalijeme zeleninovým vývarem a necháme asi 8 minut dojít. Uvařenou rýži a kousky ananasu vmícháme do masové směsi, dochutíme solí, případně mletým chilli, na talíři zdobíme zelenou petrželkou.

Poznámka: Nebojte se pálivých chillies, je to zdravé, dietní a přitom velmi chutné jídlo. A jako mnohá jídla je ještě lepší druhý den, pokud zbyde. :-)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
5 6 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 6x)
Kaštanová krémová polévka Lednová hostina s rodinou Články z

Komentáře k receptu: Mexické rizoto s ananasem

Komentáře

  1. ČernáLuna   26.01.2012 | 19:01 | reagovat | závadný

    Taky nám to moc chutnalo. Ananas je v tom velice osvěžující. A je pravda co píše autor, že chilli papriček není třeba se bát. Já jsem tam dala jen jednu a půl jalapeňos místo tří, a zpětně můžu říct, že by to s přehledem i ty tři sneslo.

  2. Valentinka I.   13.09.2010 | 19:05 | reagovat | závadný

    Výborné...papriček jsem dala méně kvůli synovi, přidala sojovku a rodinka si mlaskala. Máme rádi ostřejší jídla a tohle byla příjemná změna..díky za recept .-) a dávám za jedna.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web