Autor:

Mexické chilli s čokoládou

Střední
Ingredience
Cibule 1 ks
Červená paprika 1 ks
Zelená paprika 1 ks
Celer 1 ks
Česnek 2 stroužek
Rostlinný olej 2 lžíce
Mleté maso - hovězí 500 g
Rajský protlak 30 ml
Chilli papričky 1 ks
Fazole
1 konzerva,
400 g
Čokoláda na vaření
tmavá
1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Prvně si připravíme zeleninu: oloupeme a nakrájíme na větší kousky cibuli, papriku zbavíme jadérek a nakrájíme na kusy, asi 1 cm velké. Celer stejně tak. Oloupeme a rozdrtíme česnek. Nakrájíme chilli papričku velice jemně, kdo preferuje jemnější chilli, odstraní jadérka.

Ve velké pánvi rozpálíme olej a za občasného míchání osmahneme cibuli, dokud nezesklovatí. Přidáme papriky, celer, česnek a chilli a smažíme tak 2-3 minuty, dokud nezměknou. Přidáme mleté hovězí a mícháme, dokud nezačne měnit barvu. Přidáme rajčata a rajčatový protlak, hovězí vývar a vaříme. Přidáme čokoládu, přikryjeme poklicí a necháme vařit zhruba 30 minut. Scedíme vodu z fazolí a přidáme do pánve. Opět přikryjeme a zvolna vaříme dalších 10 minut.

Na závěr odstraníme přebytečný tuk pomocí kuchyňského papíru nebo necháme vychladnout a poté seškrábneme. Podáváme s rýží, tortilami a kysanou smetanou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Kuřecí stehýnka s domácími hranolky a tatarkou Víkend ve venkovském stylu Články z

Komentáře k receptu: Mexické chilli s čokoládou

Komentáře

  1. Michaela Atherton   16.05.2006 | 17:34 | reagovat | závadný

    Ano pani Heleno, pouzivam lodyhu.

  2. Alena Bohmova   22.03.2006 | 18:29 | reagovat | závadný

    Delam take podobny recept,kterym plnim mexicke tortily,ale pridavam misto cokolady horky kakaovy prasek (2-3 lzice) a skvele do toho pasuji rozinky a piniova jaderka (take 2-3 lzice).Celer nepridavam

  3. Helena   20.03.2006 | 15:34 | reagovat | závadný

    Pani Michaelo,chtela bych vyzkouset tento recept,ale nevim o jaky celer se jedna.Lodyha(stick)?A prosim kolik te coklady na vahu.Dekuji za odpoved.

  4. veronika   08.03.2006 | 20:28 | reagovat | závadný

    Konečně něco zajímavého.díky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web