METROVÁ BUCHTA II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 260
      g cukr
    • 4
      ks žloutek
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 1
      dl voda vlažná
    • 260
      g hladká mouka
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 4
      ks sníh z bílku
    • 2
      lžíce kakao
  • Krém
    • 3
      ks vejce
    • 3
      lžíce cukr
    • 250
      g máslo
    • 150
      g moučkový cukr
    • hnědý rum
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
TĚSTO: Cukr žloutky a olej třeme. Přidáme vlažnou vodu, mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. Těsto rozdělíme na dva díly. Do jednoho dílu dáme 2 lžíce kakaa. Těsto světlé nalijeme do jednoho srnčího hřbetu
2
a těsto tmavé nalijeme do druhého srnčího hřbetu. Upečeme.
3
KRÉM: Vejce s cukrem šleháme nad párou, až zvětší objem. Necháme trochu vychlanout a přídáme máslo, moučkový cukr a rum.
4
Upečené srnčí hřbety rozkrájíme podle vroubků. Při slepování krémem postupujeme tak, že vždy vezmeme jeden díl světlý a jeden díl tmavý. Postup opakujem až máme metrovou buchtu. Celé nakonec polijeme čokoládovou polevou. Necháme v ledenici ztuhnout a před podáváním krájíme šikmo.
Zařazení: Moučníky Buchty

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.