"Meruňkové" kuře po anglicku

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 60
      g meruňkový džem
    • 15
      g hořčice celozrnná, případně kremžská
    • 10
      g tymián

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smíchejte meruňkový džem s hořčicí a tymiánem a touto směsí potřete kuře cca 20 minut před jeho dopečením. Hořčice s džemem zní divně, ale je to vážně dobré. Směs připravuji "od oka", ale doporučené množství je cca 60 g džemu, 15 g hořčice a 10 g tymiánu.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Adiela
    Adiela |

    12. 7. 2013 05:58

    I thank you humbly for shanirg your wisdom JJWY

  • Dáda
    Dáda |

    3. 2. 2013 11:07

    to kuře jste předem osolila nebo pekla jen tak?děkuji :-)

  • sarka rudlova
    sarka rudlova |

    9. 11. 2012 12:37

    Dělala jsem už několikrát, je to chuťově zajímavé a dobré jídlo a navíc jednoduché na přípravu.

  • Lucka
    Lucka |

    28. 11. 2011 23:18

    Nejsem zadna velka kucharka ale toto jidlo jsem v pohode zvladla a je to fakt moc dobre! I kdy se ta kombinace zda zvlastni vsem chutnala:)

  • Dáda
    Dáda |

    16. 3. 2011 21:12

    Dělala jsem tento recept již opakovaně, mám s ním vždy velký úspěch. Všem doporučuji, skutečně je to rychlé a výborné!!!

  • Leňuše
    Leňuše |

    21. 1. 2011 08:40

    Výborná je také kombinace medu a hořčice... doporučuji vyzkoušet :-)

  • Terezie Walte
    Terezie Walte |

    28. 11. 2009 18:47

    Udelala jsem s bramborem a bylo to moc dobré. Marmeládu jsem smíchala s Dijonskou hořčicí a celozrnnou hořčicí a trochou oleje a ve směsi jsem hodinku marinovala kuřecí stehna. Marinádou jsem je pak v průběhu pečení potírala.

  • Iva Sobotková
    Iva Sobotková |

    11. 1. 2009 20:08

    Recept jsem vyzkoušela a těšila se na oběd,ale byli jsme zklamaní.Udělala se sice krásná křupavá kůrčička,ale jinak kuře bylo nasládlé a nikomu to nechutnalo a to jsem si suroviny zvážila dle receptu.

  • Zdeněk Zdeněk
    Zdeněk Zdeněk |

    6. 1. 2009 17:50

    Nedokázal jsem si představyt kombinaci sladké marmelády a hořčice,ale teď mohu tento recept jen doporučit.Akorát pokud mohu poradit,hořčici doporučuji nějakou ostřejší.Protože pokud použijete poctivou domácí meruňkovou marmeládu která je chuťově velmi výrazná,je potřeba chutě dovyrovnat. (například Dyjonská hořčice)

  • Petule B.
    Petule B. |

    20. 9. 2008 16:37

    Nám také chutnalo, udělala jsem ho dnes k obědu se smaženou rýží. Pekla jsem kuřecí čtvrtky, udělala se dobrá hustá šťávička, takže bylo i čím polít rýži. Znám kombinaci kečup + celozrnná hořčice, ale tohle bylo lepší.

  • Tereza Hrdličková
    Tereza Hrdličková |

    13. 9. 2008 14:33

    Dnes jsem toto kuřátko pekla pro známé a všem moc chutnalo. Největší pocty se mi dostalo od kamarádky, která mi po obědě sdělila, že kuřata normálně nejí, ale tohle že bylo výborné a že ho bude také takhle připravovat. Všichni si vzali recept :-)

  • ledo ledo
    ledo ledo |

    9. 9. 2008 19:20

    Dnes bylo k večeři a mohu všem doporučit. Nebojte se a zkuste to, ta chuť je báječně sladěná. Měli jsme s rýží, ale s hranolky by to bylo taky dobré.

  • Evangelina Ciprová
    Evangelina Ciprová |

    25. 8. 2008 21:20

    Teď už věřím, že hořčice a džem mohou být dobré, protože jsem dělala fazolovou polévku, do které přijde taky hořčice a pro změnu med. Je to opravdu vynikající. Vůbec bych to nečekala. Ale tohle kuře určitě zkusím. Za1.