Autor:

Menemen

Střední
Ingredience
Olivový olej  
Cibule
Velká
1 ks
Červená paprika 2 ks
Rajčata 3 ks
Vejce 8 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Ze zeleniny

Rozpálíme olivový olej na pánvi a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a papriku, smažíme tak 8 minut, během smažení dobře promícháme. Přidáme 3 oloupaná a nakrájená rajčata a vaříme ještě tak 5 minut. Rozšleháme vejce a přidáme k zelenině. Přimícháme a dál vaříme, dokud mix nezačne být jakoby krémovitý.

Tip: pro snadnější oloupání rajčat, dejte je do vařící vody na 8 sekund a pak je dejte do studené vody. Slupka lze oloupat snadněji.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Barevné přílohy k pečínkám 4 recepty na výborné přílohy k pečínkám Články z

Komentáře k receptu: Menemen

Komentáře

  1. Iva Bednarova   19.01.2008 | 18:07 | reagovat | závadný

    no tak ja bych se podelila o recept meho pritele,ktery je turek,a tohle jidlo delava k snidani.nakrajene turecke pepriky (velmi uzke zelene papriky) nakrajene na mudlicky osmahne na masle,prida nasekana oloupana rajcata,prohreje,a pak zalije rozslehanym vejcem,maximalne tremi.okoreni bazalkou,tymianem a spetickou chili,soli.Nemicha,jen rychle promichne aby se suroviny spojili,a necha prohrivat,dokud vejce nejsou hotova,a podava ,konzistence s lecem nema nic spolecneho,je to spis omeleta.

  2. Olena Calderón de Kalout   17.01.2008 | 16:45 | reagovat | závadný

    Skoro uz zapomela cesky, protoze byla v Praze v roce 1968, ale ja chutnala hodne ceske jidlo, hlavne vepro-knedlo-zeli, pro me to bylo nejlepsi jidlo v zivote, taky to leco, a diki moc protoze zapomela recept a dneska to budu prepravit. Diky

  3. Anonym   24.12.2006 | 13:43 | reagovat | závadný

    mnam

  4. Michaela Atherton   16.04.2006 | 19:30 | reagovat | závadný

    Vidite, tak nakonec treba v Turecku ani nevedi, ze vari ceske Leco:o]

  5. D K   13.04.2006 | 16:12 | reagovat | závadný

    Musím se taky přidat k obhájcům leča. U nás se dělá taky tak.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web