Měkkounké perníčky

Hodnocení:

Moje:

25 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g hladká mouka
    • 280
      g moučkový cukr
    • 140
      g olej
    • 4
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do perníku
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 4
      lžička perníkové koření
    • 4
      lžíce med musí být teplý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smícháme všechny ingredience a vypracujeme těsto. Pozor: med musí být opravdu teplý a lžička sody dělá s těstem hotové zázraky.
2
Doporučuje se nechat těsto přes den odležet, ale mám výbornou zkušenost také s tím, že můžete péct okamžitě, pokud jste v časovém presu. Perníčky nepečte úplně dohněda, potom jsou vysušené a logicky tvrdé. Ihned po vytažení z trouby potíráme rozšlehaným vajíčkem. Tento recept pečeme doma snad už deset let, takže je opravdu osvědčený.
3
Přeji příjemné pečení, já se letos chystám na chaloupku!:-)
Zařazení: Moučníky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • jana
    jana |

    14. 12. 2014 18:01

    jsou opravdu vynikající a je jich hromada ;)

  • morciba
    morciba |

    14. 12. 2014 10:22

    Nevím, kdo dal tomuhle receptu hodnocení 5 a ani nepřidal komentář s čím byl nespokojen. Každopádně jsem ho schválně zkusila a musím říct,že perníčky jsou opravdu dobré. Suroviny se musí delší dobu zpracovávat než vznikne těsto,ale kdo má super robot tak to má bez práce. Vyzkoušela jsem je i na návštěvě a chutnaly. Měkké jsem je ale moc neměla, ale stačí k nim přidat půlku jablíčka a za dva dny jsou krásně vláčné. Takže za mě určitě doporučuji ;-)