Megabochník dle Ládi Hrušky

Ingredience
Hladká mouka 3 hrnek
Celozrnná žitná mouka 3 hrnek
Cibule  
Česnek  
Vlažná voda 3 hrnek
Sůl 3 lžička
Chlebové koření 2 lžička
Sušené droždí 1 balíček

Postup přípravy:

Zařazení: Ostatní

Sůl, mouku a droždí si hezky promícháme v misce. Přilijeme vodu a znovu promícháme. Dle chuti přidáme česnek a cibulku. Nyní je na čase nechat těsto 8 hodin kynout pod fólií.

Po uplynutí osmi hodin dáme těsto na pomoučněný vál a přeložíme
několikrát strany těsta přes sebe. Poté posypeme moukou a ještě chvilku necháme odpočívat.
Po chvilce si z těsta vytvarujeme bochník a opět ještě hodinu ponecháme kynout.
Až bude čas, předehřejeme troubu, Láďa Hruška doporučuje na 200°C. Formu, do které bochník dáme, si necháme rozpálit v troubě. Litinová forma s poklicí je nejideálnější. Když se nám forma rozpálí, vložíme do ní bochník a přikryjeme pokličkou.
Chléb pečeme cca 30 minut, po této době poklici sundáme, ale dopékáme dál, ještě dalších 20 minut. Když je chléb hotový a krásně zavoní, vyndáme ho a potřeme vodou smíchanou se solí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Megabochník dle Ládi Hrušky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web