Autor:

Medvědí fazolová polévka s uzeným masem

Ingredience
Uzené kosti
klidně žebra
 
Fazole
ale může být i čočka
250 g
Brambory
na kostičky
200 g
Bobkový list 2 ks
Smetana 200 ml
Světlá jíška  
Česnek  
Sůl  
Pepř mletý  
Pepř celý  
Ocet 2 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Uzené

Do hrnce dáme vařit fazole (ty propereme a nemusíme je přednamáčet). V žádném případě nesolíme! Vložíme také uzené kosti nebo žebra. Přidáme koření kromě soli. Až jsou fazole uvařené „al dente“ tak přihodíme brambory a pokud nemáme uzené, nebo je na kostech málo masa, přihodíme kostku masoxu. Dosolíme a vaříme až brambory změknou. Jakmile je polévka dovařená, vyjmeme koření (bobkový list a celý pepř) a taky kosti. Maso z nich obereme a nakrájené vkládáme do polévky při servírování, nebo prostě zamícháme. Uděláme si světlou jíšku - množství podle chuti nebo potřeby - my ji raději hustší. Jíšku zředíme smetanou (vždy studená tekutina do horké jišky nebo napak - aby se neudělaly hrudky. Když použijte instantní jíšku, postupujte dle krabice). Dochutíme trochou octa a prolisujeme česnek. dochutíme solí, pepřem a pokud jsme to přehnali s octem, tak neuškodí trocha cukru.
Pro obměnu je možné podávat s volským okem a chlebem jako večeři.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 4x)
Pojďte ke stolu místo do tělocvičny! Pojďte ke stolu místo do tělocvičny! Články z

Komentáře k receptu: Medvědí fazolová polévka s uzeným masem

Komentáře

  1. jmuell1   13.11.2010 | 12:40 | reagovat | závadný

    Výtečná polévka. Děkuji za recpet!

  2. Pavel Bláha   06.09.2007 | 11:15 | reagovat | závadný

    Místo smetany můžete použít mléko - nic se nezkazí. Tahle verze je :) když v lednici zbude smetana. Pokud zbylo jenom mléko - s chutí dotoho :-D

  3. rostas   21.11.2006 | 12:14 | reagovat | závadný

    tak jsem to uvařil ale s menčíma upravama ...ale bylo to taky dobré :o)

  4. rostas   20.11.2006 | 16:11 | reagovat | závadný

    no ja to teda zkusím ... :o)

  5. Marcela Novotná   23.06.2006 | 20:51 | reagovat | závadný

    Moc dobré. Těmhle jídlům já říkám - co lednice dala.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web