Medový srnčí hřbet

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,8
      hrnek polohrubá mouka
    • 3
      lžíce med zahřátý
    • 3
      lžička kakao
    • 4
      ks vejce
    • 0,3
      hrnek nasekané ořechy
    • 0,3
      hrnek prášek do pečiva
    • 1
      ks šlehačka
    • moučkový cukr
  • Poleva
    • 1
      ks čokoláda na vaření
    • 0,3
      kostka ztužený tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z bílků ušleháme pevný sníh. Za stálého míchání přiléváme teplý med, žloutky, sekané ořechy a mouku, kterou jsme smíchali s kakaem a práškem do pečiva. Vše lehce promícháme a nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Pečeme pomalu v předehřáté troubě.
2
Po vychladnutí polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout. Krájené řezy zdobíme šlehačkou ušlehanou s moučkovým cukrem.
3
Příprava polevy: Rozpustíme ztužený tuk a přidáme nalámanou čokoládu a vše ušleháme dohladka.
Zařazení: Moučníky Bábovky

Komentáře k receptu

  • Kac kac
    Kac kac |

    26. 2. 2006 13:24

    Před chvílí jsem tento recept zkusila. Musím říci, že jsem zklamaná. Hřbet není sladký, je téměř bez chuti a není vůbec nadýchaný.