Medový krémovník

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 2
      hrnek hladká mouka
    • 0,3
      kostka rostlinný tuk
    • 0,8
      hrnek moučkový cukr
    • 1
      lžíce med
    • 1
      lžíce jedlá soda
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      špetka sůl
  • Náplň 1
    • 0,9
      kostka máslo
    • 1
      hrnek moučkový cukr
    • 4
      hrnek mléko
    • 3
      balíček vanilkový pudink
    • 3
      ks žloutek
    • 2
      lžíce hnědý rum
  • Náplň 2
    • 2
      ks šlehačka
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 2
      ks ztužovač šlehačky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mísy dát mouku, cukr, sodu, vejce, žloutek, postrouhaný tuk, rum, med, sůl a vše dobře vymísit. Z těsta udělat 2 cihličky a dát na hodinku do lednice.
2
Pak vyválet na tenký plát a péct na obráceném, suchém plechu dozlatova. Po vychladnutí navrstvit máslovou náplň, na ni rozetřít ušlehanou šlehačku a přikrýt druhým plátem.
3
Vršek posypat moučkou, dát ztuhnout, poté krájet ostrým nožem.
4
**Náplň 1.: **z mléka, žloutků, pudinku uvařit hustou kaši, kterou po vychladnutí zašlehat po částech do másla utřeného s cukrem. Po kapkách přidat rum.
5
**Náplň 2.: **šlehačky vyšlehat se ztužovačem, pak přidat vanilkový cukr.
Zařazení: Moučníky Zákusky

Komentáře k receptu

  • Jana Kozlová
    Jana Kozlová |

    19. 3. 2008 09:53

    Vyzkoušela jsem a je vynikajci jen te sody dát o něco méně a 2. náplň doporučuji svařit šlehačku s van. cukrem a na druhý den ji vyšleaht rychle se nezkajzí ale jinak VYNIKAJICI